Στον Προμηθέα το πρώτο Σούπερ Καπ μπάσκετ

Στον Προμηθέα το πρώτο Σούπερ Καπ μπάσκετ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον τίτλο του πρώτου Σούπερ Καπ, ο Προμηθέας άρχισε τη νέα αγωνιστική περίοδο, νικώντας το Περιστέρι (82-74) στον τελικό και προσθέτοντας έναν ακόμα «κρίκο» καταξίωσής του στο ελληνικό μπάσκετ, και με τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του συνεχίζει να διατηρεί σε υψηλό σημείο τους στόχους. Η ομάδα της Πάτρας αντεπιτέθηκε στην τέταρτη περίοδο και επικράτησε δίκαια. 

Η εικόνα προβληματισμού για την αμυντική συνέπεια, τον επιθετικό πλουραλισμό και τον βαθμό ετοιμότητας που έδωσαν ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ στους ημιτελικούς του θεσμού είχε μικρά σημάδια βελτίωσης και από τις δύο ομάδες στον μικρό τελικό που έπαιξαν χθες. Οι «πράσινοι» νίκησαν την Ενωση (79-73) με το εύστοχο τρίποντο του αρχηγού τους, Ιωάννη Παπαπέτρου (15 π.), στα 20΄΄ πριν από την λήξη, ενώ ο Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν ο επιθετικός «στυλοβάτης» τους (21 π.) και ο Φόστερ σκόραρε 10 πόντους. Στην ΑΕΚ, ο Λάνγκφορντ «επανεμφανίσθηκε» (20 π.) και τον ακολούθησαν στην παραγωγή του σκορ οι Μορέιρα (12 π., 13 ρ.) και Ματσιούλις (12 π.). 

Μία εβδομάδα πριν από την έναρξη της Ευρωλίγκας και τη διεξαγωγή του Final-8 του Τσάμπιονς Λιγκ, η αμυντική προσπάθεια και η αποτελεσματικότητα, που είναι αναγκαίες στη συγκεκριμένη χρονική φάση για την εξασφάλιση νικών, είναι κοινό πρόβλημα και των δύο ομάδων. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε αμυντικά στο δεύτερο ημίχρονο και δέχτηκε 29 πόντους, ενώ και η ΑΕΚ είχε μικρότερα διαστήματα συνέπειας. Η αντικατάσταση του Καλάθη είναι «γρίφος» για τον τεχνικό, Γιώργο Βόβορα.

• To σύστημα διεξαγωγής του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ, ώστε να μειωθούν οι μετακινήσεις, άλλαξε, και συγκροτήθηκαν οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων. Oι νέοι αντίπαλοι της ΑΕΚ θα είναι η Σολέ, η Χάποελ Χολόν και μια ομάδα από τα προκριματικά, ενώ το Περιστέρι θα αντιμετωπίσει τις Ρίτας Βίλνιους, Στρασμπούργκ και Ρίγα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή