ΑΕΚ: Και τώρα η Βόλφσμπουργκ

ΑΕΚ: Και τώρα η Βόλφσμπουργκ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη γερμανική Βόλφσμπουργκ (επικράτησε με 2-0 της ουκρανικής Ντέσνα), πήρε η ΑΕΚ νικώντας 1-0 τη Σεντ Γκάλεν στην Ελβετία. Η Ενωση, ανεβάζοντας απόδοση στο β΄ ημίχρονο, κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο των Ελβετών και, χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή της, πήρε αυτό που ήθελε.

Ο Καρέρα παρέταξε την ΑΕΚ με σύστημα 4-3-3 και τον Βασιλαντωνόπουλο στη δεξιά πλευρά, ο οποίος ανταποκρίθηκε περίφημα τόσο στα αμυντικά όσο και στα επιθετικά του καθήκοντα. Στο πρώτο ημίχρονο, η Ενωση αντιμετώπισε δυσκολίες από τους γηπεδούχους και την πίεση που της ασκούσαν. Μόλις στο 4΄ ο Ινσούα παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ, αλλά ο Τσιντώτας επενέβη σωτήρια, κάτι που έκανε και στο 37΄ σε σουτ του Ντουά. Η ΑΕΚ είχε την καλύτερη ευκαιρία της στο 32΄, όταν ύστερα από φάουλ του Κρίστισιτς η κεφαλιά του Λιβάγια έφυγε άουτ.

Στο β΄ μέρος, οι παίκτες του Καρέρα ανέβασαν την απόδοσή τους και, σε συνδυασμό με την κούραση των Ελβετών, πήραν την κατοχή της μπάλας. Στο 71΄ η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ολιβέιρα από τον 18χρονο Λεωνίδα Στεργίου και παρά το γεγονός πως στην εκτέλεση νικήθηκε από τον Ζιγκί, στην επαναφορά ο Πορτογάλος δεν αστόχησε.  

Στα είκοσι λεπτά που απέμειναν, οι «κιτρινόμαυροι» δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα και πανηγύρισαν την πρόκριση. Το επόμενο εμπόδιο λέγεται Βόλφσμπουργκ, την οποία θα αντιμετωπίσουν την 1η Οκτωβρίου σε νοκ άουτ ματς, στο ΟΑΚΑ.     

ΣΕΝΤ ΓΚΑΛΕΝ: Ζιγκί, Κράουτσι, Στεργίου, Φαζλιζί, Μουχέιμ, Κιντιλά, Ρουίς (74΄ Γιουάν), Γκέρτλερ, Στίλχαρτ (74΄ Ριμπέιρο), Ντουά (62΄ Καμπέρι), Γκιγεμενό.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Ινσούα, Σιμόες, Μάνταλος, Κρίστισιτς, Ανσαριφάρντ (68΄ Γκαρσία), Λιβάγια (90΄ Σάκχοφ), Ολιβέιρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή