Ολυμπιακός: Ο Ελ Αραμπί και… τα 32 εκατ. ευρώ

Ολυμπιακός: Ο Ελ Αραμπί και… τα 32 εκατ. ευρώ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο βήμα έγινε. Ο Ολυμπιακός επικράτησε το βράδυ της Τετάρτης επί της Ομόνοιας στο Καραϊσκάκη και βρίσκεται μια ανάσα από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς το «καθαρό» 2-0 του δίνει μεγάλο προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς την ερχόμενη Τρίτη στο ΓΣΠ της Λευκωσίας.

Ο Ελ Αραμπί ήταν ο παίκτης που ουσιαστικά έκανε πιο εύκολη την αποστολή του Ολυμπιακού, με το εκπληκτικό γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις. Ενα τέρμα το οποίο «κυνηγούσε» εδώ και οκτώ συνεχόμενα παιχνίδια. 

Ο Μαροκινός, που ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό, είχε να σκοράρει από τις 28 Ιουνίου στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ για τα πλέι οφ. Το γκολ κόντρα στην Ομόνοια ήταν αυτό που έσπασε την «κατάρα» για τον Ελ Αραμπί, που μετράει πλέον με τη φανέλα του Ολυμπιακού 28 τέρματα σε 52 ματς.

Παράλληλα, το δικό του ρεκόρ συνεχίζει να αυξάνει ο Πέδρο Μαρτίνς, καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός, που βρίσκεται για τρίτη σερί σεζόν στο τιμόνι, παραμένει αήττητος σε προκριματικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης σε 11 συνεχόμενα ματς.  

Το… ταμείο

Η –ενδεχόμενη– πρόκριση επί της Ομόνοιας θα βάλει για ακόμα μία σεζόν τον Ολυμπιακό στους ισχυρούς του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ενώ παράλληλα θα του εξασφαλίσει σε πρώτη φάση πάνω από 32 εκατομμύρια ευρώ. 

Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» θα πάρουν 15.250.000 ευρώ για την είσοδό της στους ομίλους, όπως επίσης και άλλα 15.512.000 ευρώ από το ranking 10ετίας, όπου βρίσκονται στη 19η θέση μεταξύ των 32 ομάδων. Επίσης έχουν σίγουρα 1.375.000 ευρώ από το market pool, το οποίο θα αυξηθεί σε 2.500.000 ευρώ, σε περίπτωση αποκλεισμού του ΠΑΟΚ. Το συνολικό ποσό που προκύπτει είναι αυτό των 32.137.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή