Στον δεύτερο γύρο του Ρολάν Γκαρός ο Τσιτσιπάς

Στον δεύτερο γύρο του Ρολάν Γκαρός ο Τσιτσιπάς

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πολλά λάθη παραλίγο να στοιχίσουν στον Στέφανο Τσιτσιπά την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του Ρολάν Γκαρός. Ο 21χρονος πρωταθλητής μας, τελικά, έκανε την ανατροπή και νίκησε τον Ζαούμ Μουνάρ με 3-2 σετ (4-6, 2-6, 6-1, 6-4, 6-4) σε μία αναμέτρηση που κράτησε τρεις ώρες και δώδεκα λεπτά. Αύριο, στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης του Παρισιού θα αγωνιστεί η Μαρία Σάκκαρη (16.00, ERT Sports). Θα αντιμετωπίσει τη Ρωσίδα Καμίλα Ρακίμοβα. 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν εντυπωσιακός στα τρία πρώτα γκέιμ της αναμέτρησης. Τα αλλεπάλληλα λάθη όμως που έκανε στη συνέχεια αποτέλεσαν την αιτία για να κατακτήσει το πρώτο σετ ο Ζαούμ Μουνάρ, ο οποίος, αξίζει να αναφέρουμε, βρίσκεται στην 109η θέση του κόσμου σε αντίθεση με τον Τσιτσιπά που είναι 6ος. Ανάλογη ήταν η αρχή και στο δεύτερο σετ όπου, παρόλο που προηγήθηκε με 1-0, τα λάθη του και ειδικά στο φιλέ βοήθησαν τον Ισπανό να ισοφαρίσει, να προηγηθεί, και να κάνει το 2-0.  

Το τρίτο σετ μπορεί να ξεκίνησε με λάθη του Έλληνα τενίστα αλλά βρήκε τον τρόπο να τα διορθώσει και μέσα σε 24 λεπτά μείωσε σε 1-2. Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο τέταρτο σετ, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να ξεσπάει πολλές φορές και να «μιλάει» τόσο στη μπάλα (δεν φεύγει η μπάλα, δεν φεύγει…) όσο και στον εαυτό του (δεν πιέζεις, δεν πιέζεις…). Παρά την πίεση του Ισπανού, ο 21χρονος τενίστας μας ισοφάρισε σε 2-2.  

Στο πέμπτο σετ, και μέχρι το 3-3, ο Ζαούμ Μουνάρ προηγείτο και ο Τσιτσιπάς ισοφάριζε. Σε εκείνο το σημείο ένα λάθος του Μουνάρ βοήθησε να κάνει το μπρέικ ο 21χρονος και να προηγηθεί με 4-3 ενώ, στη συνέχεια, πήρε και το επόμενο γκέιμ. Ο Ισπανός μείωσε σε 4-5 αλλά ο πρωταθλητής μας έκανε το 6-4 και κατέκτησε την πρόκριση για τον δεύτερο γύρο του Ρολάν Γκαρός.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή