Πρόκριση-θρίλερ με ανατροπή για τον Τσιτσιπά

Πρόκριση-θρίλερ με ανατροπή για τον Τσιτσιπά

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα «βαρύ» χωμάτινο γήπεδο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του 2-0, να νικήσει τον Ζαούμ Μουνάρ με 3-2 (4-6, 2-6, 6-1, 6-4, 6-4) και να προκριθεί στον δεύτερο γύρο του Ρολάν Γκαρός, ύστερα από μία αναμέτρηση που διήρκεσε τρεις ώρες και δώδεκα λεπτά. Σήμερα αγωνίζεται η Μαρία Σάκκαρη (16.00, ERT Sports). 

Στα δύο πρώτα σετ τα πολλά λάθη δεν επέτρεψαν στον Στέφανο Τσιτσιπά (6ος στον κόσμο) να κάνει την εμφάνιση που ονειρευόταν στην «πρεμιέρα» του στον πρώτο γύρο του Γκραν Σλαμ. Μέχρι και το 3-3 του τρίτου σετ, ο πρωταθλητής μας ήταν σαν να ακολουθούσε τον αντίπαλό του, ο οποίος βρίσκεται στην 109η θέση του κόσμου.

Σε εκείνο το σημείο έκανε μπρέικ και δεν επέτρεψε στον Μουνάρ να τον απειλήσει. Μείωσε σε 2-1, στη συνέχεια μείωσε και τα λάθη (συνολικά 49 αβίαστα), με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει και να αναδειχθεί νικητής.   

Με στόχο να προκριθεί, για δεύτερη φορά στην καριέρα της, στον τρίτο γύρο του Ρολάν Γκαρός θα μπει στο κορτ 9 η Μαρία Σάκκαρη.

Η τενίστριά μας (24η στον κόσμο) θα αντιμετωπίσει τη Ρωσίδα Καμίλα Ρακίμοβα (182η). Η 19χρονη qualifier πέτυχε στους προκριματικούς τέσσερις νίκες και στον πρώτο γύρο έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην έμπειρη Σέλπι Ρότζερς (Νο 55). Υστερα από 64 λεπτά η Ρωσίδα νίκησε την Αμερικανίδα με 6-2, 6-3.  

Στα υπόλοιπα χθεσινά παιχνίδια, ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε τον Σουηδό Μίκαελ Ιμερ με 6-0, 6-2, 6-3 και προκρίθηκε στον 2ο γύρο. Την πρόκριση πήραν, μεταξύ άλλων, και οι Ματέο Μπερέτι (3-0 τον Βάσεκ Πόσπισιλ), Καρολίνα Πλίσκοβα (2-1 τη Μάγια Σέριφ) και Σοφία Κένιν (2-1 τη Λουντμίλα Σαμσόνοβα). Αντιθέτως, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ ηττήθη από τον Μάρτον Φούτσοβιτς με 4-6, 6-7, 6-2, 1-6 και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή