Ματαιώνεται ο Μαραθώνιος της Αθήνας

Ματαιώνεται ο Μαραθώνιος της Αθήνας

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την οριστική ματαίωση της διοργάνωσης του Μαραθωνίου Αθήνας 2020, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 7 και 8 Νοεμβρίου 2020 ανακοίνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Στίβου(ΣΕΓΑΣ).

Αξιοποιώντας κάθε χρονικό περιθώριο, τους τελευταίους μήνες η διοίκηση και το στελεχιακό δυναμικό της Ομοσπονδίας κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια σε επαφές και συζητήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς της χώρας, και ιδίως τον ΕΟΔΥ, προσπαθώντας να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια για τη διεξαγωγή του ετήσιου ιστορικού αγώνα, με ένα αυστηρότατο υγεινομικό πρωτόκολλο, αποκλειστικά με τη διεξαγωγή του Μαραθωνίου Δρόμου, με μειωμένο αριθμό συμμετεχόντων, αλλά και με τη διενέργεια COVID-19 tests σε όλους τους συμμετέχοντες, με τον ΣΕΓΑΣ να αναλαμβάνει το κόστος της διαδικασίας, αναφέρει ο ΣΕΓΑΣ σε σημερινή του ανακοίνωση.

«Πιστεύαμε ότι οι παραπάνω ενέργειες θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν την πλήρη προστασία της υγείας των δρομέων, την οποία ο ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Αθήνας έχουν ως απόλυτα πρώτη προτεραιότητα. Δυστυχώς, παρότι ο σχεδιασμός-πρόταση που υπεβλήθη στον ΕΟΔΥ δεν έχει απαντηθεί επισήμως, είμαστε υποχρεωμένοι να ματαιώσουμε σήμερα τον Αγώνα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο ΣΕΓΑΣ θα επικοινωνήσει τις επόμενες μέρες με κάθε δρομέα που έχει εγγραφεί στη διοργάνωση, μέσω προσωπικού μηνύματος, ενημερώνοντάς τον για τη δυνατότητα είτε μεταφοράς της εγγραφής του στην επόμενη διοργάνωση (Μαραθώνιος Αθήνας 2021), είτε πλήρους επιστροφής της συνδρομής συμμετοχής.

Ο ΣΕΓΑΣ εντός των επόμενων δύο εβδομάδων θα αναγγείλει τη διενέργεια μιας Ειδικής Έκδοσης, ενός Virtual Αγώνα εντός του Νοεμβρίου, ανοικτού για όλους, ο οποίος θα προσφέρει τη δυνατότητα σε όσους επιλέξουν να συμμετάσχουν, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους τρέχοντας είτε ατομικά είτε μαζί με φίλους ή μέλη των οικογενειών τους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή