Ηττα ο Ολυμπιακός, στους «4» η ΑΕΚ

Ηττα ο Ολυμπιακός, στους «4» η ΑΕΚ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρνητικό «ποδαρικό» στην Ευρωλίγκα έκανε ο Ολυμπιακός που ηττήθηκε στο ΣΕΦ από τη Ζαλγκίρις (67-68), εξαιτίας της επιθετικής αφλογιστίας του στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ουσιαστικά, οι Λιθουανοί «έκλεψαν» τη νίκη από τους γηπεδούχους που έλεγχαν τον ρυθμό στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά σκόραραν μόλις εννέα πόντους στην τέταρτη περίοδο και δέχτηκαν 21, με αποτέλεσμα την ανατροπή του σκορ (στο 30΄ 58-47). Με δύο βολές του Γιοκουμπάιτις, η Ζαλγκίρις έγραψε το τελικό σκορ, καθώς στην τελευταία επίθεση του αγώνα (3,5΄΄), ο Σλούκας δεν πρόλαβε καν να σουτάρει…

Ο Ολυμπιακός είναι ακόμα ανομοιογενής, οι παίκτες δεν έχουν αφομοιώσει τους ρόλους τους και πνευματικά δεν αντέδρασε, ειδικά στα τέσσερα τελευταία λεπτά του αγώνα. Μόνο ο Μάρτιν είχε διψήφιο αριθμό πόντων (12) και τον ακολούθησαν οι Σπανούλης (9 π.), Μακίσικ (7 π.), Χάρισον (8 π.), Σλούκας (6 π.), ενώ από τη Ζαλγκίρις, ξεχώρισαν οι Γιουκουμπάιτις (12 π.), Γκριγκόνις (15 π.) και Λοβέρν (13 π.).

Με αποφασιστικότητα, καλή ανάγνωση της Νίμπουρκ και έλεγχο του ρυθμού και στα τέσσερα δεκάλεπτα από την αμυντική συνέπειά της, η ΑΕΚ έκανε το πρώτο βήμα προς τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ενωση νίκησε 94-82 την τσεχική ομάδα και σήμερα θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό τη Σαραγόσα, η οποία επικράτησε της Τενερίφης με 87-81 στον ισπανικό προημιτελικό.

Ο Λοτζέσκι (12 πόντοι σε 15 λεπτά) και ο Γιάνκοβιτς (σημαντική αμυντική συνεισφορά) να δημιουργούν στην τρίτη περίοδο διαφορές ασφαλείας στο σκορ για την ΑΕΚ που είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Λάνγκφορντ 18, Γκίκας 10, Γιάνκοβιτς 11, Λοτζέσκι 12, Ράις 12).

• Tα άλλα αποτελέσματα της Ευρωλίγκας: Εφές – Ζενίτ 69-73, Μακάμπι – Αλμπα 80-73.

• Oι Λέικερς ήταν οι νικητές του πρώτου τελικού στο ΝΒΑ, κόντρα στους Μαϊάμι Χιτ (116-98).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή