Κλήρωση στα μέτρα τους

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελπίδες πρόκρισης στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ αφήνει σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ η χθεσινή κλήρωση, αρκεί φυσικά οι δύο «Δικέφαλοι» να δείξουν το καλό αγωνιστικό τους πρόσωπο. 

Οι Θεσσαλονικείς κληρώθηκαν στον 5ο όμιλο με αντιπάλους την ολλανδική Αϊντχόφεν, την ισπανική Γρανάδα και την κυπριακή Ομόνοια, που αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ, στον 7ο όμιλο, θα βρει απέναντί της την αγγλική Λέστερ, την πορτογαλική Μπράγκα και την ουκρανική Ζόρια.  

Μια καλή παρουσία ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, σε συνδυασμό με τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ, θα δώσει την ευκαιρία στη χώρα μας να ανέβει στο ranking της UEFA από τη στιγμή που χώρες που προηγούνται στη βαθμολογία όπως οι Ελβετία, Κύπρος, Σερβία και Δανία έχουν μείνει με μία ομάδα.

«Οπως αποδείχθηκε από τα παιχνίδια των πλέι οφ, ο όρος “φαβορί” είναι παρωχημένος. Ολοι θεωρούσαν φαβορί τη Βόλφσμπουργκ και πέρασε η ΑΕΚ. Η Μίλαν, που ήταν το φαβορί, δυσκολεύτηκε πολύ να προκριθεί. Θα πρέπει να είμαστε διαβασμένοι και προσεκτικοί», ήταν το σχόλιο του τεχνικού του ΠΑΟΚ, Αμπελ Φερέιρα.

Στο στρατόπεδο της ΑΕΚ, δεν έκρυψαν πως η κλήρωση είναι δύσκολη, αναγνωρίζουν τη Λέστερ ως το μεγάλο φαβορί του ομίλου και θεωρούν πως η μάχη της πρόκρισης θα παιχτεί με την Μπράγκα. Η ομάδα ύστερα από δύο χρόνια επιστρέφει σε ευρωπαϊκούς ομίλους, κάτι που επηρεάζει θετικά όχι μόνο το προφίλ της αλλά και τα οικονομικά της μεγέθη, αφού με τη συμμετοχή της, μίνιμουμ θα καρπωθεί πέντε έως έξι εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα ανοίγει ο δρόμος για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού αλλά και για την επέκταση συμβολαίων με παίκτες-κλειδιά», όπως ο Λιβάγια και ο Ολιβέιρα.  

Οι υπόλοιποι δέκα όμιλοι: 1ος: Ρόμα, Γιανγκ Μπόις, Κλουζ, ΤΣΣΚΑ Σόφιας. 2ος: Αρσεναλ, Ραπίντ Βιέννης, Μόλντε, Ντάνταλκ. 3ος: Λεβερκούζεν, Σλάβια Πράγας, Χάποελ Μπερ Σεβά, Νις. 4ος: Μπενφίκα, Σταντάρ Λιέγης, Ρέιντζερς, Λεχ Πόζναν. 6ος: Νάπολι, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Αλκμάαρ, Ριέκα. 8ος: Σέλτικ, Σπάρτα Πράγας, Μίλαν, Λιλ. 9ος: Βιγιαρεάλ, Καραμπάγκ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Σιβασπόρ. 10ος: Τότεναμ, Λουντογκόρετς, Λίντσερ, Αντβέρπ. 11ος: ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Φέγενορντ, Βόλφσμπεργκερ. 12ος: Γάνδη, Ερυθρός Αστέρας, Χοφενχάιμ, Σλόβαν Λίμπερετς. Οι αγώνες θα διεξαχθούν 22/10, 29/10, 5/11, 26/11, 3/12 και 10/12.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή