Στην οκτάδα ο Τσιτσιπάς

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρειάστηκε 146 λεπτά για να προσθέσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς ακόμη μία επιτυχία στο βιογραφικό του. Ο 22χρονος τενίστας νίκησε τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με 6-3, 7-6(9), 6-2 και προκρίθηκε στους «οκτώ» του Ρολάν Γκαρός για πρώτη φορά στην καριέρα του. Αύριο θα αντιμετωπίσει τον Αντρέι Ρούμπλεφ (12ος στον κόσμο), έναν αθλητή που δεν έχει μέχρι τώρα νικήσει.   

Το κλειδί της αναμέτρησης ήταν το δεύτερο σετ, όπου η νίκη κρίθηκε στο τάι μπρέικ, καθώς οι παίκτες κράτησαν το σερβίς τους μέχρι το τέλος. «Ο Στέφανος ήταν πολύ καλός. Σέρβιρε καλά, έτρεξε ωραία και ήταν σταθερός. Η αναμέτρηση κρίθηκε στο δεύτερο σετ. Εάν το έχανε μπορεί να δυσκολευόταν να κερδίσει», δήλωσε στην «Κ» ο παλαιός πρωταθλητής Ελλάδος Γιώργος Καλοβελώνης.  

Για τον Στέφανο Τσιτσιπά είναι η δεύτερη φορά που προκρίνεται σε προημιτελικούς ενός γκραν σλαμ. Η πρώτη φορά ήταν στο Οπεν της Αυστραλίας, το 2019. Το «εισιτήριο» για τους «4» θα το διεκδικήσει απέναντι σε έναν γνώριμο αντίπαλο: τον Αντρέι Ρούμπλεφ. Με τον Ρώσο έχουν βρεθεί δύο φορές αντιμέτωποι και ο πρωταθλητής μας έχει ισάριθμες ήττες. Η τελευταία ήταν πριν από λίγες ημέρες στον τελικό του Αμβούργου. Ο Ρούμπλεφ για να προκριθεί υπερίσχυσε του Ούγγρου Μάρτον Φούτσοβιτς με 6-7(4), 7-5, 6-4, 7-6(3).  

«Ο Στέφανος μπορεί να φτάσει στους ημιτελικούς, αρκεί να παίξει όπως έπαιξε σήμερα. Επειδή έχει χάσει δύο φορές, αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνεται συνέχεια. Στον επόμενο αγώνα μπορεί να κερδίσει ο Στέφανος. Αρκεί να παίξει όπως έπαιξε σήμερα. Ο αθλητής μας μπορεί να φτάσει μέχρι τους ημιτελικούς. Μετά θα είναι λίγο πιο δύσκολα», τόνισε ο κ. Καλοβελώνης.  

Η Πέτρα Κβίτοβα νίκησε με 6-2, 6-4 τη Σουάι Τζανγκ και θα συναντήσει στους προημιτελικούς τη Λόρα Σίγκεμουντ, που υπερίσχυσε της Πάολα Μπαντόσα με 7-5, 6-2. 

Στους οκτώ έχουν προκριθεί και οι Σβιόντεκ – Τρεβιζάν και Ποντορόσκα – Σβιτολίνα στις γυναίκες, ενώ στους άνδρες θα μονομαχήσουν Σίνερ – Ναδάλ και Τιμ – Σβάρτσμαν. Ο Τζόκοβιτς επικράτησε του 24χρονου Ρώσου, Χατσάνοφ (Νο 16) με 6-4, 6-3, 6-3 και πέρασε στα προημιτελικά.

Η Μαρία Σάκκαρη αποκλείστηκε την περασμένη Παρασκευή από τη Μαρτίνα Τρεβιζάν με 1-2 σετ.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή