Τα κέρδη της ΑΕΚ και η ώρα του ντέρμπι των «αιωνίων»

Τα κέρδη της ΑΕΚ και η ώρα του ντέρμπι των «αιωνίων»

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα «συν» και τα «πλην» από την παρουσία της στον τελικό του Basket Champions League μετράει η ΑΕΚ. Η Ενωση με την –κατά πολλούς– ποιοτικότερη ομάδα των τελευταίων ετών, δεν κατάφερε να κατακτήσει το τέταρτο ευρωπαϊκό της τρόπαιο απέναντι στην Μπούργος, έμεινε στη δεύτερη θέση και απώλεσε την ευκαιρία.

Η προσπάθεια έγινε, αλλά με λάθος τρόπο, όπως παραδέχθηκε και ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» Ηλίας Παπαθεοδώρου. Η δεύτερη θέση δεν συνιστά αποτυχία, άλλωστε μόνο και μόνο η συμμετοχή σε τελικούς ανεβάζει επίπεδο τις ομάδες, ωστόσο ο τρόπος που έχασε η ΑΕΚ, δίνει τις απαντήσεις για το πώς πρέπει να διαχειρίζεται στο μέλλον παιχνίδια που κατά τη διάρκειά τους «στραβώνουν».

Η ΑΕΚ καλείται να βρει την απαιτούμενη ισορροπία ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση. Να μπορεί να διατηρεί διαφορές που παίρνει στο σκορ, σαν κι αυτή που έχασε στο δεύτερο δεκάλεπτο του τελικού, κάτι που είχε συμβεί και στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ με τον Προμηθέα.

Η Ευρωλίγκα

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός την ίδια στιγμή ξεκίνησαν την προετοιμασία τους για το μεταξύ τους παιχνίδι την ερχόμενη Παρασκευή για τη 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Οι «πράσινοι» με τις δάφνες της νίκης επί της Χίμκι στην πρεμιέρα ανακοίνωσαν την απόκτηση του 27χρονου Αμερικανού γκαρντ Κίφερ Σάικς. Ο Σάικς που έπαιξε ματς με την Τουρκ Τέλεκομ εναντίον της Ντιζόν, στον προημιτελικό του Basketball Champions League, πέρυσι αγωνίστηκε στην Αρμάνι Μιλάνο, σε 12 αγώνες στη Ευρωλίγκα.

Χθες προπονήθηκε για πρώτη φορά και υπολογίζεται για το παιχνίδι της Παρασκευής ενώ αγώνας δρόμου γίνεται για να προλάβει ο Σαντ Ρος. Αντιθέτως, δύσκολα θα προλάβουν οι Ουάιτ και Τζάκσον.

Ο Ολυμπιακός μετά την ήττα στο Κάουνας από τη Ζαλγκίρις, χθες είχε την ευκαιρία να παραμείνει σε αγωνιστική εγρήγορση, επικρατώντας του Ιωνικού Νικαίας με 102-73 σε φιλικό. Εκτός 12άδας ήταν οι Σπανούλης (για λόγους ξεκούρασης), Νικολαϊδης, καθώς και ο τραυματίας Ζαν Σαρλ.

• Οριστικά το πρωτάθλημα της Basket League θα μεταδοθεί από τα κανάλια της ΕΡΤ, καθώς και ο Αρης αποδέχθηκε να μπει στην κεντρική διαχείριση.

• Την Τρέντο θα αντιμετωπίσει σήμερα ο Προμηθέας στην Ιταλία για την 2η αγωνιστική του EuroCup (21.00).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή