Ωρα για υπέρβαση από τον Τσιτσιπά

Ωρα για υπέρβαση από τον Τσιτσιπά

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να προκριθεί για πρώτη φορά στους ημιτελικούς του Ρολάν Γκαρός θα προσπαθήσει σήμερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο 22χρονος τενίστας θα αντιμετωπίσει στο Φιλίπ Σατριέ (18.00) τον Αντρέι Ρούμπλεφ, σε μία αναμέτρηση με έπαθλο την τετράδα του ιστορικού γαλλικού γκραν σλαμ.  

Ο Ελληνας τενίστας βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση. Εφτασε στους «8» της διοργάνωσης παίζοντας καλό τένις και απέδειξε ότι δεν βρίσκεται τυχαία στην 6η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Αντρέι Ρούμπλεφ είναι στη 12η θέση. Εάν ο πρωταθλητής μας προκριθεί στην τετράδα της διοργάνωσης θα βρεθεί, για δεύτερη φορά στην καριέρα του, στην 5η θέση του κόσμου, ενώ εάν κατακτήσει το τρόπαιο στο Παρίσι θα μπει μέσα στην κορυφαία τετράδα.  

Οι δύο τενίστες έχουν βρεθεί άλλες τρεις φορές αντιμέτωποι. Τελευταία φορά ήταν πριν από λίγες ημέρες στον τελικό του τουρνουά του Αμβούργου, όπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθη από τον Ρώσο αντίπαλό του. Τα δυνατά όπλα του Αντρέι Ρούμπλεφ θεωρούνται η ταχύτητα και η δύναμή του, κάτι που παραδέχθηκε και ο Τσιτσιπάς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου: «Θα είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος. Είναι ολοκληρωμένος, με σταθερό παιχνίδι σε όλες τις γραμμές. Εχει βελτιώσει πολύ και το σερβίς του. Βασίζεται πολύ στη δύναμή του. Εχει δυνατά χτυπήματα. Πιστεύω ότι μου βγάζει τον καλύτερό μου εαυτό, κάθε φορά που μοιράζομαι το γήπεδο μαζί του. Είναι σημαντικό για εμένα να αρπάξω την ευκαιρία και να παλέψω πιο σκληρά αυτή τη φορά, ίσως να κάνω και κάτι καλύτερο». 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε ηττηθεί από τον Ρώσο και στο περυσινό αμερικανικό Οπεν. Ο Ελληνας πρωταθλητής θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά σε προημιτελικό γκραν σλαμ. Η πρώτη φορά ήταν στο Οπεν της Αυστραλίας (2019) όπου είχε φτάσει μέχρι τους τέσσερις.   

Ο Αλεξάντερ Σβέρεφ βρέθηκε αρνητικός σε τεστ για τον κορωνοϊό. Ο Γερμανός αγωνιζόταν με πυρετό, κάτι που, όταν έγινε γνωστό, είχε προβληματίσει τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή