Έγραψε ιστορία ο Τσιτσιπάς – Προκρίθηκε στους ημιτελικούς του Ρολάν Γκαρός

Έγραψε ιστορία ο Τσιτσιπάς – Προκρίθηκε στους ημιτελικούς του Ρολάν Γκαρός

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για δεύτερη φορά θα βρεθεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην τετράδα ενός γκραν σλαμ, καθώς νίκησε τον Αντρέι Ρούμπλεφ με 3-0 (7-5, 6-2, 6-3) και προκρίθηκε στους ημιτελικούς του Ρολάν Γκαρός. Την Παρασκευή θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Τζόκοβιτς – Καρένιο Μπούστα. Για την πρόκριση στους «τέσσερις» θα ανέβει και πάλι στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.   

Η κακή αρχή, με χαμηλό ποσοστό περασμένων πρώτων σερβίς (44% έναντι 66%), δεν είχε ανάλογη συνέχεια για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο 22χρονος, παρόλο που βρέθηκε να χάνει με 3-5, κατάφερε με τρία κερδισμένα games να κάνει τη ανατροπή, και να φτάσει στην κατάκτηση του σετ (7-5).  

Στο δεύτερο σετ, ο πρωταθλητής μας έκανε το 1-0 χωρίς να χάσει πόντο. Με πολύ καλό σερβίς, και παρά την προσπάθεια του Ρώσου, προηγήθηκε με 4-2 (και μάλιστα με διπλό break point και μάλιστα ύστερα από ράλι 28 χτυπημάτων) και έκανε το 2-0 (6-2).

Στο τρίτο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ο πρωταγωνιστής σε όλους τους τομείς με αποτέλεσμα ο αντίπαλός του να μην μπορεί να συγκρατήσει, κάποιες φορές, τα νεύρα του. Ο Ρούμπλεφ «μπήκε» στο παιχνίδι μετά το 5-2 αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 3-6. 

Είναι η δεύτερη φορά που ο Έλληνας τενίστας πήρε το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς ενός γκραν σλαμ. Η πρώτη φορά ήταν το 2019 στο όπεν της Αυστραλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή