Γράφει Ιστορία ο Τσιτσιπάς

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιστορία έγραψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και στο Ρολάν Γκαρός. Νίκησε τον Αντρέι Ρούμπλεφ με 3-0 (7-5, 6-2, 6-3), και προκρίθηκε στους ημιτελικούς. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιτυχία του 22χρονου στο Παρίσι, τη μεγαλύτερη μέχρι να πετύχει την επόμενη. Κι ίσως αυτή να πραγματοποιηθεί στον αυριανό αγώνα με τον Τζόκοβιτς, όπου η νίκη θα έχει ως έπαθλο το «εισιτήριο» για τον τελικό. Είναι η δεύτερη φορά που ο τενίστας μας προκρίνεται σε τετράδα ενός γκραν σλαμ. Η πρώτη ήταν το 2019 στο Οπεν της Αυστραλίας.   

Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας ξεκίνησε διστακτικά απέναντι στον Ρώσο, ο οποίος μέχρι τα μισά του πρώτου σετ έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι. Κι ενώ η αναμέτρηση ήταν 5-3 υπέρ του Ρώσου, ο Τσιτσιπάς, σαν να βγήκε από λήθαργο, άρχισε να παίζει με τρόπο ανάλογο των προηγούμενων επιτυχιών του. Γρήγορα κυριάρχησε στο κορτ και με εκπληκτικό σερβίς πέτυχε την ανατροπή και κατέκτησε το σετ.  

Στη συνέχεια, ο πρωταγωνιστής μέσα στο «Φιλίπ Καρτιέ» ήταν ένας, και ήταν Ελληνας. Τόσο στο δεύτερο όσο και στο τρίτο σετ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ρώσο και πήρε την «εκδίκηση» για την ήττα πριν από λίγες ημέρες στο Αμβούργο.  
«Παρά το γεγονός ότι δεν ξεκίνησα καλά, θυμάμαι ότι είμαι ένας αγωνιστής και τις δύσκολες στιγμές παλεύω. Είναι όνειρο ότι βρίσκομαι εδώ και παίζω σε αυτό το γήπεδο», δήλωσε ο 22χρονος στην ΕΡΤ και αποκάλυψε ότι όταν ήταν μικρός έχανε τα μαθήματά του για να βλέπει Ρολάν Γκαρός.  

Η είσοδος στους «τέσσερις» του γαλλικού Οπεν θα φέρει και πάλι τον Στέφανο Τσιτσιπά στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ εάν σηκώσει το τρόπαιο θα ανεβεί στην 4η. Επόμενος αντίπαλός του θα είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου νίκησε τον Καρένιο Μπούστα (Νο 18) με 3-1 (4-6, 6-2, 6-3, 6-4).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή