Τρίλεπτο «μπλακ άουτ» και ήττα για την Εθνική

Τρίλεπτο «μπλακ άουτ» και ήττα για την Εθνική

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν πέρασε το κρας τεστ στην Αυστρία η εθνική ομάδα. Λίγες ημέρες πριν από τα παιχνίδια με τη Μολδαβία και το Κόσοβο για το Nations League, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Αυστρία σε φιλική αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στο «Βέρτερζεε Στάντιον» του Κλάγκενφουρτ.

Η Εθνική παρουσιάστηκε άχρωμη, άοσμη και άγευστη έχοντας μόνο μία καλή στιγμή σε όλο το 90λεπτο, και αυτή δεν ήταν άλλη από το πολύ όμορφο γκολ του Φορτούνη, έπειτα από την ασίστ του Φούντα στο 63ο λεπτό.

Στο πρώτο μέρος, σκοπός του Φαντ Σιπ ήταν να κρατήσει μακριά από την εστία του Διούδη τους γηπεδούχους και εν μέρει τα κατάφερε, όμως το τίμημα ήταν να μην φτάσει ούτε καν έξω από την αντίπαλη περιοχή, καθώς επιθετικά η Εθνική ήταν ουσιαστικά… ανύπαρκτη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι αλλαγές του Ολλανδού βοήθησαν την ομάδα να βγει από το μισό γήπεδο και να φτάσει τελικά πρώτη στο γκολ, όταν στο 63΄ ο Φούντας έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Φορτούνη και εκείνος με άψογο κοντρόλ στην κίνηση και πλασέ άνοιξε το σκορ. Ομως, μαζί με το 1-0 ήρθε και η… κατάρρευση. Οι Αυστριακοί αφυπνίστηκαν, ανέβασαν τον ρυθμό τους και εκμεταλλευόμενοι τα αμυντικά κενά της Εθνικής, αρχικά ισοφάρισαν στο 77΄ με τον Γκρίμπιτς και εν συνεχεία έφτασαν στο τελικό 2-1 με τον Μπαουμγκάρντερ στο 80ό λεπτό.

Η εθνική ομάδα επιστρέφει σήμερα στη βάση της και πλέον στρέφει την προσοχή της στο παιχνίδι με τη Μολδαβία και αυτό με το Κόσοβο. 

Αυστρία: Περβάν, Φράιντλ, Τρίμελ (46΄ Μπάουμγκαρντνερ), Ντράγκοβιτς, Χιντερέγκερ (46΄ Πος), Χολτσχάουσερ, Σεπφ (46΄ Γκρίλιτς), Ιλσανκερ, Μπάουμγκαρντλιγκερ (46΄ Λάινερ), Ονισίβο, Γκρμπιτς.

Ελλάδα: Διούδης, Λαμπρόπουλος, Κυριακόπουλος, Σβάρνας (46΄ Λυκογιάννης, 64΄ Μπακασέτας), Τζαβέλλας, Κουρμπέλης (46΄ Μιχαηλίδης), Μπουχαλάκης, Μάνταλος (46΄ Ζέκα), Λημνιός (84΄ Τζόλης), Φούντας, Φορτούνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή