Πιο κοντά στον τίτλο του ΝΒΑ οι Λέικερς, που έκαναν το 3-1

Πιο κοντά στον τίτλο του ΝΒΑ οι Λέικερς, που έκαναν το 3-1

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία νίκη μακριά από τον 17ο τίτλο της ιστορίας τους στο NBA είναι οι Λος Αντζελες Λέικερς. Η παρέα του Λεμπρόν Τζέιμς κέρδισε έστω και δύσκολα τους Μαϊάμι Χιτ με 102-96 και έκανε το 3-1 στη σειρά των τελικών.

Είναι η 36η φορά στην ιστορία που μία τελική σειρά του ΝΒΑ φτάνει σε σκορ 3-1, κάτι που δίνει σχεδόν πάντα τον τίτλο, με μοναδική εξαίρεση το 2016, όταν οι Καβαλίερς με τον Λεμπρόν «μπροστάρη», κατάφεραν να το «σπάσουν» απέναντι στους Ουόριορς.  

Ο Τζέιμς που βρίσκεται κοντά στο να γίνει ο τρίτος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που θα κατακτήσει πρωτάθλημα με τρεις διαφορετικές ομάδες, είχε 28 πόντους με 12 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ενώ ο Ντέιβις ακολούθησε με 22 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Μάλιστα, ο 35χρονος ηγέτης των Λέικερς λίγες ώρες πριν από το ματς, έστειλε στους συμπαίκτες του ένα SMS δίνοντας το σύνθημα της νίκης με δύο λέξεις: «Must Win» («πρέπει να κερδίσουμε»).

«Ενιωθα ότι αυτό ήταν ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια στην καριέρα μου και ήθελα να στείλω το μήνυμα στους συμπαίκτες μου για να καταλάβουν το πάθος μου και να αντιληφθούν ποια ομάδα έχουμε απέναντί μας. Είναι μια σκληροτράχηλη και καλά προπονημένη ομάδα», ανέφερε.

Για τους Χιτ, που πλέον πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για να κάνουν την ανατροπή, οι Μπάτλερ και Χίρο με 22 και 21 πόντους αντίστοιχα, ήταν οι πρώτοι σκόρερ.

«Δεν πιστεύω πως θα επηρεαστεί η αυτοπεποίθησή μας. Παραμένει ψηλά και πρέπει να είναι εκεί αν θέλουμε να νικήσουμε στο επόμενο παιχνίδι. Το πιστεύουμε ακόμη…», ανέφερε ο ηγέτης των Χιτς, Τζίμι Μπάτλερ.

Το επόμενο παιχνίδι των δύο ομάδων είναι στις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή