Η ώρα της μεγάλης υπέρβασης

Η ώρα της μεγάλης υπέρβασης

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη χωμάτινη επιφάνεια του Φιλίπ Καρτιέ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα προσπαθήσει να γράψει σήμερα (περίπου στις 18.00) τη μεγαλύτερη, μέχρι τώρα, αθλητική του επιτυχία: την πρόκριση σε έναν τελικό γκραν σλαμ. Ο 22χρονος Ελληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, έναν τενίστα τον οποίο έχει νικήσει στις δύο από τις πέντε φορές που έχουν βρεθεί απέναντι αλλά καμία από αυτές σε τόσο σπουδαίο αγώνα.  

Ο Νο 1 τενίστας του κόσμου αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα τραυματισμού, κάτι που φάνηκε και στην αναμέτρησή του με τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, στους προημιτελικούς. Ομως, παρά τους πόνους, προκρίθηκε στους «4» και δείχνει έτοιμος να συνεχίσει τις επιτυχίες. Εφέτος έχει δώσει 37 αγώνες και έχει 36 νίκες ενώ η μόνη φορά που δεν βγήκε νικητής από το κορτ ήταν στο παιχνίδι με τον Μπούστα, στο αμερικανικό Οπεν, όπου, κατά λάθος, χτύπησε μία επόπτρια με το μπαλάκι και αποβλήθηκε.   

Ο «Νόλε» έπλεξε το εγκώμιο του Ελληνα τενίστα χαρακτηρίζοντάς τον ολοκληρωμένο παίκτη σε όλους τους τομείς. «Είναι μεγαλόσωμος, με μεγάλο σερβίς. Τα όπλα του είναι το σερβίς και το forehand του, το backhand του έχει πολύ spin, ανεβαίνει στο φιλέ, μπορεί να παίξει επιθετικά και μπορεί να αμυνθεί καλά γιατί έχει πολύ καλή κίνηση. Ο αγώνας θα αποτελέσει μεγάλη πρόκληση και για τους δύο μας. Πρόκειται για έναν ημιτελικό γκραν σλαμ. Ελπίζω να είμαι καλά και να παίξω το καλύτερό μου τένις», τόνισε ο 33χρονος Σέρβος, ο οποίος θα αγωνιστεί για 10η φορά σε ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός. 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (6ος στον κόσμο) θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε ημιτελικό του γαλλικού Οπεν. Στους αγώνες του στην «Πόλη του Φωτός» έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και ότι είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από αυτά που έχει πετύχει μέχρι τώρα. Αντιμετώπισε για πρώτη φορά τον «Νόλε» το 2018, στη Μαδρίτη, και κέρδισε με 3-0, ενώ τον έχει νικήσει και στη Σαγκάη το 2019. Οι τέσσερις από τις πέντε συναντήσεις τους έχουν διεξαχθεί σε σκληρή επιφάνεια με τον Τζόκοβιτς να είναι ο νικητής στη μοναδική που έγινε σε χωμάτινη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή