Πρώτο μεγάλο τζάμπολ των δύο «αιωνίων»

Πρώτο μεγάλο τζάμπολ των δύο «αιωνίων»

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ώρα για το πρώτο από τα τουλάχιστον δύο μεγάλα φετινά ντέρμπι των «αιωνίων» στην Ευρωλίγκα έφτασε. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός συγκρούονται στο ΟΑΚΑ (21.00) για τη 2η αγωνιστική της διοργάνωσης και παρά το γεγονός ότι έχουν αλλάξει πολλά από τις επικές μάχες τους σε Ελλάδα και Ευρώπη, με πρώτο απ’ όλα την απουσία πλέον του κόσμου στις εξέδρες αλλά και το ότι πια δεν ανταμώνουν στο εγχώριο πρωτάθλημα, δεν παύει να είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι.

Με αρκετούς «ρούκι» και οι δύο, αναζητούν τη νίκη που θα τους δώσει την ώθηση για τη συνέχεια και θα αποτελέσει τονωτική ένεση στο γόητρό τους.  

Οι «πράσινοι», που προέρχονται από τη νίκη επί της Χίμκι στην πρεμιέρα, θα επιδιώξουν το «δύο στα δύο», έχοντας μαζί τους τόσο τον Σαντ Ρος όσο και τον Ουάιτ, οι οποίοι ξεπέρασαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν και μετέχουν κανονικά στην αποστολή.  

«Μεγάλο ρόλο θα παίξει το γεγονός ότι δεν θα έχουμε τον κόσμο μας. Είναι ένα ματς με πολλές ιδιαιτερότητες. O Ολυμπιακός είναι ομάδα με μεγάλη εμπειρία, ειδικά στις θέσεις των γκαρντ. Με την ενέργειά μας πρέπει να κερδίζουμε τα παιχνίδια», ανέφερε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Γιώργος Βόβορας, που στάθηκε στην απουσία του τραυματία Μποχωρίδη και αποκάλυψε πως ποντάρει πολλά στον Κίφερ Σάικς, ο οποίος αναμένεται να πάρει πολύ χρόνο.  

«Εκανε εξαιρετική δουλειά στο πρώτο ματς (σ.σ.: ο Μποχωρίδης), αλλά δεν θα τον έχουμε σε αυτό και θα παίξουμε με δύο γκαρντ. Προσπαθήσαμε να βάλουμε τον Σάικς στο κλίμα της ομάδας. Πιστεύω πως θα μας βοηθήσει στο να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Ο Ολυμπιακός με παίκτες που γνωρίζουν από τέτοια παιχνίδια, όπως οι Σπανούλης, Πρίντεζης, Σλούκας, Παπανικολάου, θα προσπαθήσει να «ρεφάρει» την ήττα της πρεμιέρας από τη Ζαλγκίρις, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να εμφανίζεται πεπεισμένος πως η ομάδα του θα παρουσιαστεί καλύτερη.     

«Παίζουμε σε μια σκληρή έδρα, αλλά θα προτιμούσα να είναι με κόσμο. Είναι ιδιαίτερες οι συνθήκες, δεν ξέρεις τι να περιμένεις. Πώς θα αντιδράσουν οι παίκτες. Είμαι σίγουρος πως θα είμαστε καλύτεροι απ’ ό,τι στην πρεμιέρα», τόνισε ο Ελληνας τεχνικός που, αναλύοντας τα στοιχεία που θα φέρουν τους «ερυθρολεύκους» κοντά στη νίκη, στάθηκε στη μάχη των ριμπάουντ.

«Ο Παναθηναϊκός παίρνει πολλά επιθετικά ριμπάουντ. Το 50% των πόντων παράγεται από τους Φόστερ, Νέντοβιτς και Παπαπέτρου. Πρέπει να επικεντρώσουμε εκεί, να προσθέσουμε σταθερότητα στο παιχνίδι μας και να αποφύγουμε τις λάθος επιλογές».
Οι Πειραιώτες θα στερηθούν τις υπηρεσίες του Ζαν-Σαρλ, ο οποίος δεν συμμετείχε ούτε στη χθεσινή, τελευταία προπόνηση.

• Για τη 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκα παίζουν επίσης: Ζενίτ – Μπαρτσελόνα, Ερυθρός Αστέρας – Μπασκόνια, Κίμκι – Ζαλγκίρις, Αλμπα Βερ. – Μπάγερν, Μιλάνο – Βιλερμπάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή