Χωρίς περιθώριο λάθους

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη «μάχη» του Nations League, μπαίνει ξανά αύριο (21.45, Οpen) η Εθνική μας που υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τη Μολδαβία στο πρώτο από τα δύο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια που έχει να δώσει για τη διοργάνωση, καθώς ακολουθεί αυτό της Τετάρτης με το Κόσοβο.

Δύο αγώνες απέναντι σε πιο αδύναμους που της δίνουν τη δυνατότητα να κάνει ισάριθμες νίκες και να έχει το προβάδισμα στο να «κλειδώσει» την πρώτη θέση του ομίλου της και να πάρει το εισιτήριο της ανόδου για τη Λιγκ Β΄ του θεσμού, αλλά και ταυτόχρονα να διεκδικήσει τη δεύτερη ευκαιρία της μέσω πλέι οφ για παρουσία στα γήπεδα του Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.  

Η Εθνική μετρά ήδη για τις δύο πρώτες αγωνιστικές μία ισοπαλία (0-0 στη Σλοβενία) και μία νίκη (2-1 στο Κόσοβο) και με βάση την εικόνα των ομάδων αν δεν «αυτοκτονήσει» αγωνιστικά, όπως είχε κάνει στο προηγούμενο Nations League που είχε συμμετάσχει, μπορεί να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της έχοντας ακόμα και το απόλυτο των νικών στους υπόλοιπους αγώνες.  

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι το Nations League δεν δίνει κάποιο απευθείας εισιτήριο για το Μουντιάλ, όμως προσφέρει μια επιπλέον ευκαιρία στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όταν αυτά διεξαχθούν.

Στα πλέι οφ θα πάρουν μέρος οι δέκα ομάδες που θα τερματίσουν στη 2η θέση στους ομίλους των προκριματικών, καθώς και οι δύο ομάδες που θα έχουν το υψηλότερο ranking στο Nations League ως νικήτριες ομίλων, πάντα όμως  με την προϋπόθεση ότι δεν θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις των προκριματικών ομίλων.

Οσον αφορά το αυριανό παιχνίδι, η Εθνική δεν έχει ποτέ ηττηθεί από τη Μολδαβία στο παρελθόν, καθώς μετρά τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι Μολδαβοί την περασμένη Τετάρτη γνώρισαν βαριά ήττα από τους Ιταλούς με 6-0 σε φιλική αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία.

Βέβαια, η Εθνική μας δεν είχε καλή εικόνα στο δικό της φιλικό με την Αυστρία (ήττα με 2-1), καθώς παρουσίασε αρκετά αμυντικά κενά και μια ανεξήγητη καθίζηση στο τελευταίο 15λεπτο του αγώνα, αν και είχε προηγηθεί με 1-0. Ο Τζον Φαντ Σιπ δοκίμασε αρκετά νέα πρόσωπα, αλλά και σχήματα έχοντας πάντα στο μυαλό του την αυριανή αναμέτρηση, αλλά και αυτή με το Κόσοβο. Σίγουρα, ο Ολλανδός είναι ακόμα στην αρχή, αν και δεν δίστασε από την πρώτη στιγμή  να «σπάσει αυγά», καθώς ήρθε σε σύγκρουση με τις παλιές «καραβάνες» (Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σιόβας), όμως θα πρέπει η Εθνική να παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο στο μέλλον, προκειμένου να πετύχει τον στόχο που έχει τεθεί και δεν είναι άλλος από την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου μας, το Κόσοβο που έχει έναν βαθμό, υποδέχεται τη Σλοβενία που έχει τέσσερις, όσους και η Εθνική μας, ενώ από τους αγώνες του διημέρου, ξεχωρίζουν από τη Λιγκ Α΄ τα Αγγλία – Βέλγιο και Γαλλία – Πορτογαλία και από το Λιγκ Β΄ το Σερβία – Τουρκία.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή