Παραμένουμε στο ίδιο έργο θεατές

Παραμένουμε στο ίδιο έργο θεατές

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν η καλή μέρα φαίνεται από την αρχή, τότε για το επαγγελματικό μας ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα οι οιωνοί δεν φαίνονται καλοί. Οχι τόσο για το αγωνιστικό επίπεδο, αλλά για το αν θα κυλήσει ομαλά και σε κόσμια πλαίσια.

Ηδη, με… κουτσουρεμένες τέσσερις αγωνιστικές, τα φαινόμενα αμφισβήτησης στις αποφάσεις των διαιτητών αλλά και στις υποδείξεις του VAR είναι αρκετά και σε κάποιες περιπτώσεις οι διαμαρτυρόμενοι έχουν δίκιο. Γεγονός που προκαλεί υποψίες πως αυτοί που χειρίζονται το σύστημα έχουν υποπέσει σε λάθη. Πιθανώς επειδή δεν γνωρίζουν καλά το σύστημα.

Οπότε πρέπει να περιμένουμε πως όσο αυξάνονται οι αγωνιστικές τόσο θα εντείνονται οι αντιπαραθέσεις. Γιατί ο πόλεμος παίρνει διαστάσεις και «πουλάει» μόνο όταν εμπλέκονται οι ισχυροί. Οι αδικίες εις βάρος των αδυνάμων περνάνε στα ψιλά…

Και εδώ θα πρέπει να επισημάνω για άλλη μια φορά τη μεγάλη ευθύνη που έχει ο Τύπος. Δεν αναφέρομαι μόνο στον αθλητικό, γιατί μερίδα και του πολιτικού επηρεάζει τα δρώμενα στα γήπεδα.

Δεν είναι δυνατόν φάσεις που είναι ξεκάθαρες, ακόμα και στη φυσιολογική ροή του αγώνα, να ερμηνεύονται σύμφωνα με την «οπαδική γραμμή» του Μέσου. Λεγόμενα και γραφόμενα προκαλούν το κοινό αίσθημα. Κάνουν τον φίλαθλο να αρνείται να παρακολουθήσει παιχνίδι ακόμα και από την τηλεόραση.

Ανέκαθεν υπήρχαν αθλητικές εφημερίδες που προέβαλαν περισσότερο κάποια ομάδα από τις υπόλοιπες διεκδικήτριες των τίτλων. Ομως, πάντα υπήρχε ο σεβασμός προς τον αντίπαλο. Και το σπουδαιότερο, δεν έφτασαν ποτέ στο σημείο να φανατίζουν τους οπαδούς.
Καταλαβαίνω πως, στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς των ΜΜΕ, η ανάγκη και για έστω έναν περισσότερο αναγνώστη, ακροατή ή θεατή είναι κάτι περισσότερη από δεδομένη. Ομως, πιστεύω πως μόνο με μια αντικειμενική κριτική, όσο επι-τρέπει το αφεντικό στον δημοσιογράφο, μπορεί να σταματήσει αυτό το φαινόμενο.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή