Ρότα… πρωτιάς για την Εθνική

Ρότα… πρωτιάς για την Εθνική

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μισή δουλειά έγινε. Η εθνική ομάδα νίκησε με 2-0 τη Μολδαβία για την 3η αγωνιστική του Nations League και παρέμεινε με επτά βαθμούς στην κορυφή του ομίλου της. Τώρα η προσοχή στρέφεται στο αυριανό παιχνίδι με το Κόσοβο –επίσης στο ΟΑΚΑ–, όπου το ζητούμενο και εδώ είναι μόνο η νίκη που θα τη διατηρήσει στην πρώτη θέση, η οποία οδηγεί σε άνοδο στην αμέσως μεγαλύτερη κατηγορία της διοργάνωσης.

Η Εθνική δεν εντυπωσίασε, παρ’ όλα αυτά έφτασε σε καθαρή επικράτηση, αν και χρειάστηκαν ένα πέναλτι και μία αποβολή στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου για να ξεκλειδώσει την άμυνα των Μολδαβών. Ο Μπακασέτας πέτυχε το πρώτο του γκολ με την Εθνική ανοίγοντας τον δρόμο για το τρίποντο, το οποίο σφράγισε στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Μάνταλος.

Στα αξιοσημείωτα του προχθεσινού αγώνα είναι σίγουρα το ντεμπούτο του Λάζαρου Ρότα με τη φανέλα της Εθνικής. Ο 23χρονος δεξιός μπακ πέρασε ως αλλαγή στο 69΄ της αναμέτρησης και λίγο πριν από το τέλος έκανε πέναλτι, καθώς τράβηξε αντίπαλο μέσα στην περιοχή. Ο Βλαχοδήμος πάντως ήταν αυτός που έσωσε την… τιμή του νεαρού αμυντικού, αποκρούοντας την εκτέλεση.

Ο Ρότα, άγνωστος στο ευρύ ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό, κλήθηκε από τον Ολλανδό τεχνικό, καθώς υπάρχει έλλειψη στα άκρα της άμυνας. Γεννημένος στην Κατερίνη, από Αλβανούς μετανάστες, αγωνίστηκε στην Κ19 του Ηρακλή, όμως με τη διάλυση του «Γηραιού» έμεινε για έξι μήνες χωρίς ομάδα. Στα μέσα του 2018 πήγε στην Σλαβόι Τρεμπίσοφ στη 2η κατηγορία της Σλοβακίας, από όπου πήρε μεταγραφή στη Ζέμπλιν Μιχαλόβτσε στην 1η κατηγορία. Εκεί τον Ιανουάριο του 2020 τον ανακάλυψαν Ολλανδοί σκάουτερ με αποτέλεσμα να μετακομίσει στη Φουρτούνα Σιτάρντ όπου αγωνίζεται μέχρι σήμερα.  

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου μας, η Σλοβενία νίκησε εκτός το Κόσοβο με 1-0 και ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με την Εθνική μας. Αν δεν συμβεί κάποιο… απρόοπτο, όλα δείχνουν ότι η πρωτιά θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική (18/11), όταν και η Ελλάδα θα υποδέχεται τη Σλοβενία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή