Τέσσερις τελικοί, δύο μετάλλια για την ελληνική κωπηλασία

Τέσσερις τελικοί, δύο μετάλλια για την ελληνική κωπηλασία

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οπως και στους νέους, έτσι και στις κατηγορίες ανδρών – γυναικών, η κωπηλασία ήταν αυτή που έφερε στη χώρα μας τα πρώτα μετάλλια στην εποχή του νέου κορωνοϊού. Οι κωπηλάτες μας είχαν τέσσερις παρουσίες σε τελικούς, κατέκτησαν δύο χάλκινα μετάλλια και έδειξαν ότι στους προσεχείς προκριματικούς αγώνες για τους Ολυμπιακούς έχουν τις δυνατότητες για να διεκδικήσουν προκρίσεις.  
Η ελληνική κωπηλασία είχε να κατακτήσει μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών – γυναικών από το 2015. Οι αθλητές μας ανέβηκαν και πάλι σε ευρωπαϊκό βάθρο ύστερα από τις καλές εμφανίσεις τους στον ίδιο αγωνιστικό στίβο όπου το 2015 είχαν διακριθεί και πάλι τα «γαλανόλευκα» κουπιά. Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα διεξήχθησαν στο Πόζναν της Πολωνίας, εκεί, το 2015, είχε κατακτήσει ασημένιο μετάλλιο η τετράκωπος άνευ. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά των Χριστίνας Μπούρμπου και Μαρίας Κυρίδου να ανεβούν στην τρίτη θέση του βάθρου στη δίκωπο άνευ και της Αννέτας Κυρίδου, η οποία κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στο σκιφ.  

«Οι αθλητές μας βρίσκονται σε καλό δρόμο. Είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθειά τους. Οσοι προκρίθηκαν σε τελικούς προβάλλουν ως φαβορί για την πρόκριση και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι προκριματικοί θα διεξαχθούν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, σε Ιταλία και Ελβετία, αντίστοιχα, και η ελληνική κωπηλασία θα διεκδικήσει την πρόκριση σε ακόμη μία ολυμπιακή διοργάνωση», δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας, Γιάννης Καρράς.  

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πολωνίας εντυπωσίασε η προσπάθεια της Αννέτας Κυρίδου. Η νεαρή πρωταθλήτρια στα τελευταία μέτρα κατάφερε από την 5η θέση να ανεβεί στην 3η. «Ηταν ο πρώτος μου αγώνας στην κατηγορία των γυναικών. Δεν είχα ιδιαίτερες προσδοκίες καθώς η προετοιμασία μου είχε επικεντρωθεί στις ευρωπαϊκές ολυμπιακές προκρίσεις, οι οποίες δεν διεξήχθησαν», υπογράμμισε.  

Εξαιρετική παρουσία του Αντώνη Παπακωνσταντίνου Στον τελικό του σκιφ ελ. βαρών, ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου, στην πρώτη του συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό, πλασαρίστηκε στην 4η θέση αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον. Ο Στέφανος Ντούσκος, παρόλο που μέχρι τη μέση του τελικού του σκιφ ήταν στην πρώτη δυάδα, δεν κατάφερε να διεκδικήσει μία διάκριση. Τερμάτισε στην 5η θέση, κάτι που δείχνει ότι συγκαταλέγεται στους κορυφαίους κωπηλάτες της Ευρώπης και είναι μέσα στους υποψηφίους για τα ολυμπιακά «εισιτήρια». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή