Επαιξε με τη φωτιά και κάηκε

Επαιξε με τη φωτιά και κάηκε

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε… τοίχο έπεσε η Εθνική ομάδα, καθώς παραχώρησε ισοπαλία 0-0 στο Κόσοβο για την 4η αγωνιστική του Nations League, χάνοντας έδαφος στην προσπάθειά της για άνοδο στη μεγαλύτερη κατηγορία, καθώς την ίδια ώρα η Σλοβενία πέρασε εύκολα με 4-0 από τη Μολδαβία και έφτασε τους δέκα βαθμούς, με την Ελλάδα να μένει στους οκτώ.

Η Εθνική αυτή τη φορά δεν κατάφερε να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα, παρά το γεγονός ότι κυρίως στο πρώτο μέρος έχασε σημαντικές ευκαιρίες, με κορυφαία το πέναλτι του Μπακασέτα στο 20ό λεπτό, το οποίο απέκρουσε ο Μούριτς. Ο γκολκίπερ των Κοσοβάρων έμοιαζε ανίκητος, καθώς στη συνέχεια είπε όχι και σε προσπάθεια του Λημνιού, με τις καλές ευκαιρίες της Εθνικής να περιορίζονται μόλις στο πρώτο ημίχρονο.

Αντίθετα, στο δεύτερο μέρος το Κόσοβο θέλησε να αιφνιδιάσει και είχε σημαντικές στιγμές να φτάσει στο γκολ, τόσο στο τετ α τετ του Καστράτι στο 46΄ με τον Βλαχοδήμο να διώχνει με το πόδι, όσο και στο πλασέ του Πασαράδα (52΄) σε κενή εστία με τον Χατζηδιάκο να κόβει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα πάνω στη γραμμή.

Στη συνέχεια η Εθνική ανέκτησε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν είχε ούτε την ψυχραιμία ούτε και τη φαντασία στο παιχνίδι της για να μπορέσει να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Αλλωστε, τα σημάδια ότι υπάρχει θέμα στη δημιουργία είχαν φανεί και στο ματς με τη Μολδαβία, αλλά κρύφτηκαν σαν τη σκόνη κάτω από το χαλί, καθώς έστω και δύσκολα η Εθνική είχε φτάσει στη νίκη, βοηθούμενη κυρίως από το πέναλτι που είχε δοθεί στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.  

Πλέον η Ελλάδα θέλει μόνο νίκη στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μολδαβία για την 5η αγωνιστική, προκειμένου να «παίξει» την πρωτιά στον τελευταίο αγώνα, με την πρωτοπόρο αυτή τη στιγμή Σλοβενία στο ΟΑΚΑ.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Τζαβέλλας, Σβάρνας, Γιαννούλης, Χατζηδιάκος (85΄ Λαμπρόπουλος), Ζέκα (62΄ Μπουχαλάκης), Κουρμπέλης, Λημνιός (73΄ Πέλκας), Μπακασέτας (73΄ Φορτούνης), Μάνταλος (62΄ Φούντας), Παυλίδης.

ΚΟΣΟΒΟ: Μούριτς, Χαντεργκιονάι, Αλίτι, Λοσάι (36΄ Ρασκάι), Καστράτι, Σελίνα (62΄ Χασάνι), Βοϊοβόντα, Κολόλι (80΄ Ρασάνι), Πακαράντα, Ντρέσεβιτς, Σάλα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή