Αλλος τη λάμψη, άλλος το «μέταλλο»

Αλλος τη λάμψη, άλλος το «μέταλλο»

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός απέδειξε πως μπορεί στα δύσκολα και μετά τη νίκη στο ντέρμπι των «αιωνίων» με τον Παναθηναϊκό, επικράτησε και της Αρμάνι Μιλάνο για την 4η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Το τελικό 86-75 ήταν αποτέλεσμα ενός εξαιρετικού β΄ ημιχρόνου και πιο συγκεκριμένα ενός καθοριστικού 9-0 στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, το οποίο έδωσε την ψυχολογία που χρειαζόταν η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, απενεργοποιώντας παράλληλα την πανάκριβη μα «εύθραυστη» Αρμάνι.

Οι «ερυθρόλευκοι» με ένα ξέσπασμα του Μακίσικ (6 πόντους, μία ασίστ σε εκείνο το σημείο), άλλαξαν τη ροή ενός αγώνα στον οποίο είχαν βρεθεί πίσω μέχρι και με 11 π. Το -8 έγινε +1 και κάπου εκεί οι ρόλοι άλλαξαν. Η άμυνα έσφιξε, η ψυχολογία του ματς ανεστράφη, κάνοντας ακόμη και τον δαιμόνιο χθες Σέρχι Ροντρίγκεθ, ο οποίος στο πρώτο μέρος έκανε τα πάντα μόνος του, να χαθεί.

Με τον Σλούκα να μοιράζει 11 ασίστ και να σημειώνει 17 π., ο Ολυμπιακός πήγε το ματς εκεί που ήθελε, η Αρμάνι παρέδωσε… πνεύμα και το +11 ήρθε μάλλον φυσιολογικά.

Ολυμπιακός: Χάρισον 16 (4), Λαρεντζάκης – Σπανούλης 5 (1),  Σλούκας 17 (2), Μάρτιν 6, Βεζλένκοφ 2, Πρίντεζης 16 (1), Παπανικολάου 4, Τζέγκινς 5 (1), Ελις 5, Μακίσικ 10 (1).
Αρμάνι: Λεντέι 10 (1), Μορατσίνι 2, Ρολ 16 (4), Ροντρίγκεζ 18(4), Ταρτσέφσκι 2, Ντιλέι 5 (1), Σίλντζ 5, Μπρουκς – Χάινς 8, Ντατόμε 9 (1).

Ο Παναθηναϊκός (που έλυσε τη συνεργασία του με τον Τζάκσον) μετά τη ματαίωση του αγώνα με τη Βιλερμπάν, μετέβη στη Βαρκελώνη όπου απόψε (22.00) είναι προγραμματισμένη η αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική με την Μπαρτσελόνα του Νικ Καλάθη. Μια ομάδα επίσης με κρούσματα κορωνοϊού (σαφώς λιγότερα από ό,τι οι Γάλλοι), με τελευταίο αυτό του Νίκολα Μίροτιτς. Αντίθετα, όπως γνωστοποίησαν οι «μπλαουγκράνα», ο τεχνικός τους Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που είχε βρεθεί επίσης θετικός θα είναι κανονικά στον πάγκο.

Την ίδια ώρα, η Ευρωλίγκα ύστερα από την έντονη κριτική που δέχθηκε για τον κανονισμό, σύμφωνα με τον οποίο η ομάδα που δεν κατεβαίνει στο παρκέ λόγω COVID-19 χάνει το ματς με 20-0, αποφάσισε να αλλάξει ρότα. Ετσι προτείνει, σε ανάλογες περιπτώσεις, ο αγώνας να ορίζεται σε άλλη ημερομηνία, κάτι που σημαίνει πως το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Βιλερμπάν όπως και άλλα πέντε που δεν διεξήχθησαν, θα γίνουν όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.  

• Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε τη σημαντική κεντρική διαχείριση που πέτυχε με τις ομάδες της Basket League και την ΕΡΤ ύστερα από 20 χρόνια, κάνοντας λόγο για κλίμα σιγουριάς και ενότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή