Ξεκίνημα με καλές προϋποθέσεις

Ξεκίνημα με καλές προϋποθέσεις

3' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δόξα, λάμψη, χρήματα. Οι δύο κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις μπαίνουν από αυτή την εβδομάδα στην καθημερινότητά μας, καθώς ξεκινά η φάση των ομίλων, όπου συμμετέχουν τρεις ελληνικές ομάδες. Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ θα κάνουν τη δική τους προσπάθεια στο Γιουρόπα Λιγκ.  

Η πανδημία του κορωνοϊού, όπως είναι φυσικό, επηρέασε σε μεγάλο βαθμό και τις διοργανώσεις της UEFA. Τόσο στην καθυστέρηση της έναρξης της φάσης των ομίλων, καθώς υπό κανονικές συνθήκες η σέντρα θα είχε γίνει τουλάχιστον έναν μήνα νωρίτερα, όσο και στο πρόγραμμα, αφού φέτος οι ομάδες θα παίζουν κάθε εβδομάδα με εξαίρεση το διάστημα από την 3η στην 4η αγωνιστική τον Νοέμβριο, όπου θα υπάρξει κενό περίπου 20 ημερών για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων στο Nations League.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο 3ο γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας ως αντιπάλους τη Μάντσεστερ Σίτι, την Πόρτο και τη Μαρσέιγ. Ενας όμιλος αρκετά περίεργος, καθώς με εξαίρεση τους Αγγλους δεν υπάρχει άλλη ομάδα-μεγαθήριο. Αντίθετα, τόσο οι Πορτογάλοι όσο και οι Γάλλοι είναι αντίπαλοι που οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να τους αντιμετωπίσουν στα ίσα και να τους ξεπεράσουν, όπως είχαν πράξει και άλλες φορές στο παρελθόν. Αν ο όμιλος κυλήσει χωρίς απρόοπτα και η Σίτι επιβεβαιώσει τον τίτλο του απόλυτου φαβορί για την πρώτη θέση, οι άλλες τρεις ομάδες έχουν τις ίδιες πάνω-κάτω πιθανότητες να τερματίσουν από 2ες μέχρι 4ες.  

Ο Ολυμπιακός ξεκινά την Τετάρτη (21/10), καθώς υποδέχεται τη Μαρσέιγ του παροπλισμένου Κώστα Μήτρογλου και η οποία διανύει περίοδο έντασης μεταξύ των παικτών της λόγω της ανισορροπίας των συμβολαίων. Ο δύο ομάδες έχουν συναντηθεί ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ, τη σεζόν 2011-12 με τους Γάλλους να επικρατούν με 1-0 στην πρεμιέρα στο Φάληρο και τον Ολυμπιακό να απαντά με το ίδιο σκορ στο παιχνίδι του «Βελοντρόμ». Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν στο ρόστερ, όπως και τώρα, τους Χολέμπας και Παπαδόπουλο, ενώ παρών ήταν ακόμα ο Τοροσίδης που τώρα είναι γενικός αρχηγός. Επίσης στα «περίεργα» των φετινών αναμετρήσεων είναι ότι το ματς στο Καραϊσκάκη θα γίνει χωρίς κόσμο, ενώ –τουλάχιστον μέχρι στιγμής– στη Γαλλία επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες μέχρι ένα συγκεκριμένο ποσοστό.  

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κράσνονταρ. Ο «Δικέφαλος» έχει στον όμιλό του την Αϊντχόφεν, τη Γρανάδα και την Ομόνοια και θεωρητικά η κλήρωση δεν χαρακτηρίζεται καλή. Οι Ολλανδοί αν και είχαν κακή σεζόν παραμένουν πάντα μια ομάδα με εμπειρία και ποιότητα, ενώ η Γρανάδα ναι μεν δεν έχει ειδικό βάρος άλλων ισπανικών ομάδων, παρ’ όλα αυτά όμως πέρυσι κατάφερε να πλασαριστεί στις θέσεις που έδιναν ευρωπαϊκό εισιτήριο, καθώς τερμάτισε 7η αφήνοντας πίσω της συλλόγους όπως η Βαλένθια και η Μπιλμπάο. Τέλος η Ομόνοια –όπως φάνηκε και από τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ– πετά δύσκολα λευκή πετσέτα, αλλά δεν διαθέτει την ανάλογη ποιότητα για να απειλήσει τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης φιλοξενεί στην πρεμιέρα (22/10) τους Κύπριους και έχει την ευκαιρία να ξεκινήσει με νίκη, καθώς ακολουθούν σαφώς πιο δύσκολες αποστολές.

Τα… Ζόρια της ΑΕΚ

Εξίσου δύσκολο έργο έχει και η ΑΕΚ, καθώς κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Μπράγκα, τη Λέστερ και τη Ζόρια Λουχάνσκ. Για τις δύο πρώτες δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Οι Πορτογάλοι αν και έχασαν το μεγάλο τους αστέρι τον Τρινκάο που πήγε στην Μπαρτσελόνα, κατάφεραν να κρατήσουν τον περυσινό τους κορμό που τους οδήγησε στην 3η θέση του πρωταθλήματος πίσω από την Πόρτο και την Μπενφίκα, ενώ οι Αγγλοι προέρχονται από μια πολύ καλή σεζόν, έχοντας ανάλογο ξεκίνημα και φέτος στην Premier League. Τουλάχιστον η Ζόρια είναι μια ομάδα που δύσκολα θα μπορέσει να προβληματίσει την ΑΕΚ. Η Ενωση, που κατάφερε να κερδίσει την είσοδό της στον όμιλο του Γιουρόπα αποκλείοντας αρχικά την Σεντ Γκάλεν και στη συνέχεια τη γερμανική Βόλφσμπουργκ, μπαίνει στη «μάχη» των ομίλων αντιμετωπίζοντας την Πέμπτη (22/10) εκτός έδρας την Μπράγκα.
Τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και η ΑΕΚ θα παλέψουν τουλάχιστον για τη δεύτερη θέση στους ομίλους τους, που δίνει το εισιτήριο για τους «32» της διοργάνωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή