Δεν ανοίγουν οι εξέδρες

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στροφή 180 μοιρών πραγματοποίησε χθες η κυβέρνηση στο θέμα της επιστροφής μέρους του κόσμου στις εξέδρες των ποδοσφαιρικών γηπέδων.

Λίγες μόλις ώρες μετά τις ανακοινώσεις για παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα, η οποία δεν θα ξεπερνά το 10% της συνολικής χωρητικότητας με ανώτατο επιτρεπτό όριο τις 3.500 θεατές, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ύστερα από νέες επαφές με τον Σωτήρη Τσιόρδα και τους αρμόδιους λοιμωξιολόγους, αποφάσισε την αναστολή της απόφασης, τουλάχιστον για την παρούσα χρονική φάση.

Η απόφαση ελήφθη χθες το πρωί, καθώς ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η παρουσία κόσμου στα γήπεδα θα έστελνε το λάθος μήνυμα στους πολίτες, σε μία περίοδο κατά την οποία τα ημερήσια κρούσματα στη χώρα έχουν αυξητική τάση και προκαλούν ανησυχία (σ.σ. χθες ανακοινώθηκαν 667 νέα κρούσματα).

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση: «Με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακαλείται η απόφαση για την παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Ο πρωθυπουργός λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση κρουσμάτων παντού στην Ευρώπη κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί και στην Ελλάδα, έκρινε ότι η διεξαγωγή αγώνων έστω και με λίγους φιλάθλους, τη στιγμή που απαιτούνται η αποφυγή κάθε συγχρωτισμού και η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων, θα έστελνε το λάθος μήνυμα στους πολίτες».

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε: «Χθες το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η διαβούλευση και με τους όποιους μικρούς ενδοιασμούς, πιλοτικά η επιτροπή (λοιμωξιολόγων) έδωσε πράσινο φως, αρχικά για τους δύο ευρωπαϊκούς αγώνες της εβδομάδας και έπειτα για τα παιχνίδια της Super League το επόμενο Σαββατοκύριακο. Από το απόγευμα και μετά όμως, όσοι είναι στην πλατφόρμα του ΙΔΙΚΑ και παρακολουθούν σε ζωντανή εξέλιξη την πορεία των κρουσμάτων και τα υπόλοιπα δεδομένα, ήταν ξεκάθαρο ότι υπάρχει μεγάλη πίεση σε σχέση με τα κρούσματα που αποδεικνύεται και από τον αριθμό ρεκόρ. 

Σήμερα, την ίδια ώρα που συζητάμε πώς θα θωρακίσουμε την ανάγκη να εφαρμοστούν τα μέτρα, το να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα θα ήταν το λάθος μήνυμα. Αυτό αξιολόγησε ο πρωθυπουργός και αυτή την απόφαση πήρε, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Επίσης, στο πλαίσιο της ισονομίας, θα ήταν λάθος να ανοίξουν γήπεδα σε κάποιες περιοχές και όχι αυτά σε κάποιες άλλες».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης τοποθετήθηκε επί του θέματος, τονίζοντας ότι από χθες το απόγευμα «προέκυψαν νέα στοιχεία» και πως «θα ήταν λάθος μήνυμα να μπει κόσμος στα γήπεδα αυτή τη χρονική στιγμή». 

Ο τομεάρχης Αθλητισμού και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ –  Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, με δήλωση του, έκανε λόγο για «κυβέρνηση – πρωταθλήτρια στο αλαλούμ, στην ασυνεννοησία, τις παλινωδίες και την ανευθυνότητα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή