Μπόλονι: «Με σόκαρε η έλλειψη αυτοπεποίθησης»

Μπόλονι: «Με σόκαρε η έλλειψη αυτοπεποίθησης»

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και ο ίδιος δήλωσε ότι το επικοινωνιακό κομμάτι δεν είναι το δυνατό του σημείο, ο Λάζλο Μπόλονι κέρδισε με άνεση τη μάχη των εντυπώσεων κατά την παρουσίασή του από τον Παναθηναϊκό. Κοσμοπολίτης και με τεράστια εμπειρία εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων, ο 68χρονος Ρουμάνος τεχνικός ξεδίπλωσε τις σκέψεις και τις φιλοδοξίες του με τη ζωντάνια ενός ανθρώπου που βρίσκεται στο ξεκίνημα και όχι στο τέλος της καριέρας του. Ηταν χειμαρρώδης και χωρίς να δώσει υποσχέσεις, τα λόγια του γέννησαν προσδοκίες για ένα καλύτερο μέλλον, μέσα από σκληρή δουλειά και αλλαγή νοοτροπίας. Μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα των δηλώσεών του: 

• Η λέξη Παναθηναϊκός εμπνέει σεβασμό και αισθήματα, πολιτισμό, πάθος και ιστορία. Πιστέψτε με, αποτελεί τιμή για μένα που είμαι εδώ. 

• Προτεραιότητα είναι οι βαθμοί. Λατρεύω να κερδίζω με 4-0, όμως σέβομαι και το 1-0, με ιδρώτα στο τέλος. Ο καλύτερος φίλος του προπονητή παραμένει το αποτέλεσμα.  

• Τι με σόκαρε βλέποντας την ομάδα; Η έλλειψη εμπιστοσύνης και αυτοπεποίθησης… 

• Ως οδοντίατρος που ήμουν, ίσως χρειαστώ λέξεις όπως «εξαγωγές δοντιών» ή «εμφυτεύματα» για να βρω τη θεραπεία μόλις εντοπίσω μια ασθένεια. Ξέρω όμως ότι η «χειρουργική ομάδα» του Παναθηναϊκού είναι ισχυρή και έξυπνη. 

• Το σύγχρονο ποδόσφαιρο όλο αλλάζει και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής είναι μια επιχείρηση. Και σε κάθε επιχείρηση, υπάρχουν συμφέροντα. Προτεραιότητά μου είναι η ισορροπία, να καταλάβουν οι παίκτες ότι καλός ο εγωισμός, αλλά καλύτερο το συμφέρον της ομάδας. 

• Το να υποσχεθώ κάτι δεν αποτελεί μέρος των συνηθειών μου. Το σημαντικό είναι να επιστρέψουμε σε πράγματα απλά και όχι το αν θα παίζουμε με δύο ή τρία στόπερ. 

• Ολοι οι παίκτες θα αξιολογηθούν. Δεν καταδικάζω κανέναν, αλλά είναι σαφές ότι δεν μπορείς να έχεις τις ίδιες απαιτήσεις από όλους. Πρέπει να καταλάβουν και οι ίδιοι πως αν κάποιος δεν καταφέρει να αναδειχθεί μέσα από τον Παναθηναϊκό, οφείλει να βάλει τον πήχυ χαμηλότερα. 

• Ξέρω ότι η ομάδα δημιουργήθηκε από κάποιον άλλο, δεν είναι η δική μου. Αν ο Παναθηναϊκός κέρδιζε μέχρι τώρα, δεν θα ήμουν εδώ. Είναι ενδιαφέρον ότι έχω 7 Ισπανούς ποδοσφαιριστές, περισσότερους από τους Ελληνες. Εχω αγοράσει λεξικό για να μάθω ισπανικά! Είμαι όμως Ευρωπαίος προπονητής και δεν με νοιάζει αν έχουμε Ισπανούς ή Πορτογάλους, με νοιάζει ο κάθε παίκτης ανεξάρτητα από την ηλικία ή την καταγωγή του, να βάζει γκολ έστω και με ένα πόδι! 

• Αν μπούμε στα πλέι οφ, θα είναι ένα βήμα μπροστά. Στόχος είναι να κοιτάξουμε και την επόμενη σεζόν. Αν ετοιμάσουμε για του χρόνου τρεις νέους παίκτες, θα είναι μια επιτυχία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή