Το ιδανικότερο ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό

Το ιδανικότερο ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ευρωπαίος Ολυμπιακός είναι και πάλι εδώ. Οι «ερυθρόλευκοι» στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ επικράτησαν με 1-0 της Μαρσέιγ, κάνοντας το πρώτο σημαντικό βήμα στη φετινή τους προσπάθεια στη διοργάνωση, απέναντι σε μια ομάδα που έχει τον ίδιο στόχο με αυτούς. Ο Χασάν χτύπησε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έχοντας έρθει λίγα λεπτά νωρίτερα από τον πάγκο. Ο Αιγύπτιος επιθετικός εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο τη σέντρα του –κορυφαίου χθες– Βαλμπουενά και με καρφωτή κεφαλιά χάρισε στον Ολυμπιακό το πρώτο… τρίποντο στον όμιλο.

Οπως και στα προηγούμενα παιχνίδια του, έτσι και στο χθεσινό, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο, σαφώς επηρεασμένος πάντως και από την αλλαγή πλάνων την τελευταία στιγμή, καθώς ο Καμαρά βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και αποκλείστηκε.

Ο Ολυμπιακός απείλησε αρχικά με σουτ του Εμβιλά στο 10ο λεπτό, καθώς και στο 39ο, όταν μετά τη σέντρα του Μασούρα, ο Ελ Αραμπί βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά δεν κατάφερε να πιάσει το πλασέ όπως θα ήθελε. Αντιθέτως, η Μαρσέιγ είχε πλησιάσει νωρίτερα στο γκολ, όταν μόλις στο 6ο λεπτό ο Τοβέν έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από την εστία του Σα.

Η Μαρσέιγ ξεκίνησε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, χάνοντας σημαντική ευκαιρία μόλις στο 46ο λεπτό, με τον Σα να διώχνει με το πόδι το πλασέ του Μπενεντέτο. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε στο 52ο λεπτό, όταν βρήκε δίχτυα με τον Μασούρα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε έπειτα από τη χρήση VAR, καθώς ο σκόρερ ήταν οριακά οφσάιντ. Η φάση αυτή αφύπνισε τους «ερυθρόλευκους» που πήραν τον έλεγχο του αγώνα, αγγίζοντας το 1-0 με τον Βαλμπουενά στο 71΄, όμως ο Μανταντά είπε «όχι» στο σουτ του πρώην συμπαίκτη του.  
Και ενώ όλα έδειχναν ότι το 0-0 θα ήταν το τελικό σκορ, ο Χασάν στο 91΄ με το πρώτο του γκολ στη διοργάνωση οδήγησε τον Ολυμπιακό σε νίκη, σε πρεμιέρα για πρώτη φορά από το 2014.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Ραντζέλοβιτς (77΄ Φουρτούνης), Βαλμπουενά (92΄ Σισέ), Μασούρας (84΄ Χασάν), Ελ Αραμπί (92΄ Βινάγκρε).
ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Σακάι, Αλβαρο, Τσάλετα-Τσαρ, Αμαβί, Ρονζιέ, Γκέιγ (85΄ Στρότμαν), Σανσόν (75΄ Κουζάνς), Τοβέν (80΄ Ζερμέν), Μπενεντέτο (75΄ Λουίς Ενρίκε), Παγιέ (75΄ Ράντονιτς).

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Μάντσεστερ Σίτι, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, έφτασε στην ολική ανατροπή επικρατώντας με 3-1 της Πόρτο. Στα υπόλοιπα χθεσινά ματς, με τα οποία ολοκληρώθηκε η πρώτη αγωνιστική, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: 1ος: Σάλτσμπουργκ – Λοκομοτίβ 2-2, Μπάγερν – Ατλέτικο 4-0,  2ος: Ρεάλ – Σαχτάρ 2-3, Ιντερ – Γκλάντμπαχ 2-2, 4ος Αγιαξ – Λίβερπουλ 0-1, Μίντιλαντ – Αταλάντα 0-4.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή