«Ναυάγιο» της ΑΕΚ στην Πορτογαλία

«Ναυάγιο» της ΑΕΚ στην Πορτογαλία

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο «λατομείο» της Μπράγκα έσπασε το αήττητο σερί των δέκα εκτός έδρας αγώνων που μετρούσε η ΑΕΚ από το 2011 στο Γιουρόπα Λιγκ. Η πορτογαλική ομάδα νίκησε 3-0, κυρίως επειδή είχε την ποιότητα να αξιοποιήσει τρεις από τις πέντε μεγάλες ευκαιρίες της, σε αντίθεση με τους «κιτρινόμαυρους» που σπατάλησαν όλες τις δικές τους. 

Μοιραίος ο Ολιβέιρα. Θες λόγω γκίνιας, θες λόγω της επιθυμίας του να σκοράρει απέναντι στην πρώτη ομάδα του, ο Πορτογάλος έχασε εύκολα γκολ. Αν και λόγω της ποιότητας του αντιπάλου η ήττα αυτή δεν θεωρείται εκτός προγράμματος, η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη πλέον να κυνηγάει από την αρχή ώστε να βρεθεί σε τροχιά πρόκρισης. 

Το πρώτο γκολ της Μπράγκα που άλλαξε τις ισορροπίες ήλθε στο 44΄ με άπιαστη κεφαλιά του Γκαλένο, κόντρα στη ροή του αγώνα. Η ΑΕΚ ήλεγχε μέχρι τότε τον ρυθμό και απειλούσε περισσότερο απ’ όσο είχε απειληθεί, έχοντας χάσει δύο λεπτά νωρίτερα μεγάλη ευκαιρία με τον Ολιβέιρα για το 0-1. Αν και κουράστηκε στην προσπάθειά της να ακολουθήσει τον γρήγορο ρυθμό των Πορτογάλων, η ελληνική ομάδα ρίσκαρε στο β΄ ημίχρονο και έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με τους Τσιγκρίνσκι και Ολιβέιρα για να σκοράρει. Οχι μόνο δεν το κατάφερε, αλλά πλήρωσε και το ρίσκο της με δύο γκολ (78΄ Παουλίνιο, 88΄ Ρικάρντο Ορτα, ύστερα από λάθη του επιπόλαιου Λιβάγια). 

ΜΠΡΑΓΚΑ: Ματέους, Εσγκάιο, Κάρμο, Μπρούνο Βιάνα, Σεκέιρα, Κάστρο (92΄ Γκιλιέρμε), Φρανσέρτζιο (84΄ Μόουρα), Γκαλένο (84΄ Αλ Μουσράτι), Μεντέιρος (60΄ Αντρέ Ορτα), Ρικάρντο Ορτα (92΄ Νοβάις), Παουλίνιο. 
ΑΕΚ: Τσιντώτας, Τσιγκρίνσκι (62΄ Λιβάια, 89΄ Λιβάια), Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Λόπες, Βασιλαντωνόπουλος, Σάκχοφ, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Ανσαριφάρντ (62΄ Τάνκοβιτς), Ολιβέιρα.

• Στο άλλο ματς του ομίλου, Λέστερ – Ζόρια 3-0.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή