«Τραυματισμένη» αγωνιστική

«Τραυματισμένη» αγωνιστική

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ευρωπαϊκό καλεντάρι με τις αξεπέραστες δεσμεύσεις του αφόπλισε την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1 από το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός που θα έδειχνε σε σημαντικό βαθμό τη φορά των πραγμάτων στη μάχη του τίτλου. Αναβλήθηκε, όμως, λόγω κανονισμών και όχι διευκολύνσεων για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως πολλοί νομίζουν. Ο αγώνας ΠΑΟΚ – Ομόνοια για το Γιουρόπα Λιγκ έγινε την περασμένη Πέμπτη και δεν επιτρέπεται να οριστεί το ντέρμπι της Τούμπας σήμερα Σάββατο, γιατί δεν τηρείται το υποχρεωτικό από τον ΚΑΠ 48ωρο. Για τον ίδιο λόγο (ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στο Πόρτο για το Τσάμπιονς Λιγκ την ερχόμενη Τρίτη) δεν μπορεί να οριστεί το ντέρμπι ούτε αύριο Κυριακή, οπότε η διεξαγωγή του παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες, με πιθανότερο σενάριο τη διεξαγωγή του τον Ιανουάριο. Είναι μια αναβολή πολύ βολική και για τους δύο λόγω των συνεχόμενων ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων, όχι όμως και για την οικονομία του πρωταθλήματος. Τα κενά είναι πολλά καθώς έχουν αναβληθεί για διάφορους λόγους αρκετά παιχνίδια στις πρώτες έξι αγωνιστικές του, ανάμεσα στα οποία και ένα άλλο κλασικό ντέρμπι κορυφής, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.  

Η 6η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1 δέχθηκε ένα ακόμη πλήγμα, απρόβλεπτο και πιο ισχυρό: η ανίχνευση δέκα κρουσμάτων κορωνοϊού στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Αρη, εκ των οποίων τα επτά αφορούν παίκτες, οδήγησε (βάσει υγειονομικού πρωτοκόλλου) στην αναβολή του αγώνα του με την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ. Και χωρίς να αγωνιστεί, ο Αρης θα παραμείνει πρώτος, είτε μόνος του είτε με συγκάτοικο, ανάλογα με το αποτέλεσμα του (μοναδικού στο αποψινό πρόγραμμα) αγώνα Παναθηναϊκού – Βόλου. Με νίκη, οι φιλοξενούμενοι πιάνουν κορυφή, αλλά δύσκολα θα συνεχίσουν το νικηφόρο εκτός έδρας σερί τους απέναντι σ’ έναν Παναθηναϊκό που αναμένεται ανανεωμένος και με καινούργιες ιδέες, λόγω της αύρας που φέρνει το ντεμπούτο του Λάζλο Μπόλονι στον πάγκο του. 

Το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι θα γίνει αύριο στα Γιάννενα ανάμεσα στον ΠΑΣ και την ΑΕΚ. Οι νεοφώτιστοι έδειξαν τη δυναμική τους με την ισοπαλία που απέσπασαν από τον Ολυμπιακό και την εκτός έδρας νίκη τους επί του Απόλλωνα. Η ΑΕΚ, αντίθετα, έχει χάσει στροφές και προέρχεται από τρεις κακές εμφανίσεις κόντρα σε Ατρόμητο, ΠΑΟΚ και  Μπράγκα. Στα άλλα τρία παιχνίδια της… κουτσουρεμένης 6ης αγωνιστικής, αυτό στην Τρίπολη ανάμεσα στον Αστέρα και στον ΟΦΗ έχει (πρόωρο) φόντο τα πλέι οφ, ενώ το τελευταίο του αυριανού μενού ανάμεσα σε Απόλλωνα και Λαμία αφορά περισσότερο τη μάχη της παραμονής. Το πρόγραμμα κλείνει τη Δευτέρα στο Περιστέρι, με το παιχνίδι Ατρόμητος – Παναιτωλικός. 

Συνοπτικά, το πρόγραμμα (6η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ 18.30 Παναθηναϊκός – Βόλος, ΚΥΡΙΑΚΗ: 16.00 Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ, 18.15 Απόλλων – Λαμία, 20.30 ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ,  ΔΕΥΤΕΡΑ: Ατρόμητος – Παναιτωλικός. Η βαθμολογία (5 αγωνιστικές): Αρης 13, Ολυμπιακός (4 αγ.) 10, Βόλος 10, ΠΑΟΚ 9, ΑΕΚ (4 αγ.) 7, Αστέρας Τρίπολης (4 αγ.) 7, ΟΦΗ 6, ΠΑΣ Γιάννινα (4 αγ.) 5, Ατρόμητος 5, Απόλλων (3 αγ.) 3, Παναιτωλικός 3, Παναθηναϊκός (4 αγ.) 2, Λάρισα (4 αγ.) 1, Λαμία 1. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή