Βόλεϊ: με 8 ομάδες, αλλά χωρίς οφειλές και υποσχέσεις

Βόλεϊ: με 8 ομάδες, αλλά χωρίς οφειλές και υποσχέσεις

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον νέο κορωνοϊό σαν αντίπαλο αρχίζει σήμερα και το κορυφαίο ελληνικό πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών. Ενα πρωτάθλημα που, πριν ακόμα αρχίσει, σημαδεύτηκε από αποχωρήσεις ομάδων, θετικά κρούσματα COVID-19, ενώ χρειάστηκε να διεξαχθεί για δεύτερη φορά η κλήρωση καθώς ελάχιστες ημέρες πριν από το πρώτο σερβίς ο Ηρακλής αποχώρησε διότι δεν είχαν εξοφληθεί οφειλές παικτών.    
Με οκτώ ομάδες θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του το πρωτάθλημα της Α1 ανδρών. Ο Παμβοχαϊκός αποχώρησε από τη διοργάνωση, παρόλο που είχε εξοφλήσει όλους τους αθλητές, επειδή αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Αντίθετη είναι η περίπτωση του Ηρακλή. Ο «Γηραιός», με την ανοχή της Ενωσης Σωματείων Αμειβομένων Πετοσφαίρισης, κάθε χρόνο έκανε διακανονισμό με τους παίκτες, στους οποίους όφειλε χρήματα, και αφού τους έδινε την πρώτη δόση αποκτούσε το δικαίωμα να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα. Αυτή τη χρονιά όμως η νομική ομάδα του υφυπουργείου Αθλητισμού έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική μία ρύθμιση σε βεβαιωμένα χρέη και αποφασίστηκε ότι όσοι δεν θα εξοφλήσουν τα χρέη προς τους παίκτες δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν. Ετσι, ύστερα από πολλά χρόνια, οι ομάδες δεν θα μπορούν να υποσχεθούν αμοιβές στους αθλητές χωρίς να τηρήσουν τις υποσχέσεις.    

Η φετινή διοργάνωση αναμένεται ιδιαιτέρως ανταγωνιστική. Μπορεί να πάρουν μέρος μόνο οκτώ ομάδες αλλά στα ρόστερ τους έχουν 26 σπουδαίους ξένους αθλητές. Από τέσσερις ξένους έχουν οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Φοίνικας και ο ΟΦΗ. Από τρεις ξένους έχουν οι Παναθηναϊκός, Μίλων και Φίλιππος Βέροιας, ενώ η Κηφισιά έχει έναν ξένο. 

Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας και οι ομάδες των θέσεων 5-8 θα σχηματίσουν δύο γκρουπ. Οι ομάδες του 1-4 θα παίξουν σε ένα μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων (6 συνολικά αγωνιστικές) και η πρώτη ομάδα της βαθμολογίας θα στεφθεί πρωταθλήτρια. Οι ομάδες από την κανονική περίοδο θα μεταφέρουν στο μίνι πρωτάθλημα τη βαθμολογία τους. Η 8η ομάδα της τελικής κατάταξης θα αντιμετωπίσει την 3η ομάδα της Pre League για μία θέση στη Λίγκα. Βέβαια, η αναμέτρηση θα είναι άνιση διότι υπάρχει διαφορά δυναμικότητας.  

Τα σημερινά παιχνίδια: 19.00: Μίλων – ΠΑΟΚ., 20.30: Παναθηναϊκός – ΟΦΗ. Αύριο ο Φοίνικας Σύρου θα παίξει με τον Φίλιππο Βέροιας (16.00) και τη Δευτέρα η Κηφισιά με τον Ολυμπιακό (18.00, ΕΡΤ). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή