Στο 1 – 1 ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Βόλο

Στο 1 – 1 ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Βόλο

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στη Σούπερ Λιγκ, μένοντας στο 1-1 απέναντι στον Βόλο, στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 6ης αγωνιστικής., στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 6ης αγωνιστικής.

Αντιθέτως, η ομάδα της Μαγνησίας, σε 6 αγώνες, αναρριχήθηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας με 11 βαθμούς, αφήνοντας τους «πράσινους» στην 11η θέση, μόλις με 3 β. και 5 ματς.

Το «τριφύλλι» ήθελε χθες στο ΟΑΚΑ να πραγματοποιήσει νέο ξεκίνημα με τον Λαζλο Μπόλονι στον πάγκο. Ο Ρουμάνος τεχνικός παρέταξε τον Παναθηναϊκό 4-4-2 με τον Μαουρίσιο στο σχήμα, στην επίθεση τον Καρλίτος και τον Μακέντα, τους Σάντσες, Σένκεφελντ, Πούγγουρα και Ζαγαρίτη στην άμυνα, τον Κουρμπέλη στον άξονα, και στις πτέρυγες τους Αϊτόρ και Χατζηγιοβάνη.

Παρότι οι γηπεδούχοι μπήκαν ζεστά στον αγώνα, γρήγορα ο Βόλος ισορρόπησε. Στο 11’ ο Κουρμπέλης με ωραία μπαλιά βρήκε τον Χατζηγιοβάνη, αυτός βρήκε ολομόναχο στην περιοχή τον Καρλίτος, αλλά το σουτ του έφυγε ψηλά.

Ο Βόλος απάντησε στο 12′, όταν πάλι ο Χατζηγιοβάνης έκανε παρόμοιο λάθος όπως στο Γεντί Κουλέ, ο Ουάρντα βρήκε τον Φεράρι, αλλά ο Διούδης είπε «όχι». Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ακόμα μία φάση για τους Βολιώτες, με τον Μαρτίνες να στέλνει την μπάλα δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Διούδη, ύστερα από υπέροχη ενέργεια του Ουάρντα.

Στο β’ ημίχρονο ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι στο 52’, αλλά ο Καρλίτος νικήθηκε από τον Γκαραβέλη που έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνιά. Στο κόρνερ που ακολούθησε η μπάλα έφτασε στον Μαουρίσιο που σέντραρε και ο Καρλίτος με κεφαλιά έγραψε το 1-0.

Ο Μπόλονι είχε δηλώσει ότι θέλει νίκες έστω και με… μισό μηδέν. Οι παίκτες του φάνηκε να… ακολούθησαν πιστά τη δήλωσή του, οπισθοχώρησαν αφήνοντας πεδίο δράσης στον Βόλο. Ο Άνχελ Λόπεθ, πέρασε στο ματς και τον Νίνη και τον Μπαρτόλο, μετατοπίζοντας τον Ουάρντα στην επίθεση για να πλαισιώσει τον Τάσο Δουβίκα και στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Γκουαροτσένα, ξεφύγε από την επιτήρηση του Χατζηγιοβάνη, βρήκε τον Μπαρτόλο που πρόλαβε τον Σένκεφελντ και με προβολή νίκησε τον Διούδη, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ζαγαρίτης, Αϊτόρ (68’ Μολό), Κουρμπέλης, Μαουρίσιο, Χατζηγιοβάνης, Μακέντα, Καρλίτος (75’ Μπουζούκης).

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Γκαραβέλης, Τέκιο (73’ Νίνης), Κολόμπο, Σάντσες, Φεράρι, Ριένστρα, Μπαριέντος (77’ Μπαρτόλο), Γκουαροτσένα (93′ Ντεντάκης), Μαρτίνες (93′ Κιάκος) Ουάρντα, Δουβίκας.

Εξελίξεις με Βοτανικό

Σύμφωνα «Το Βήμα», μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας συναντίληψης ανάμεσα στο Υπουργείο Ανάπτυξης (είναι αρμόδιο), τον Δήμο Αθηναίων (ο φορέας υλοποίησης του έργου) και στους ΠΑΕ και Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο προγραμματισμός της Κυβέρνησης.

Η υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης προσδιορίζεται για το τέλος του 2023 και οι εργασίες θα χρηματοδοτηθούν κατά κύριο λόγο από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ οι υπόλοιποι πόροι θα προέλθουν από άλλα ευρωπαϊκά και εθνικά ταμεία, αλλά και από  κονδύλια της Περιφέρειας Αττικής, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν το κόστος θα ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή