«Ασίστ» του ΝΒΑ στο Τόκιο

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ίσως καταφέρει να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το προσεχές καλοκαίρι, καθώς το ΝΒΑ προτίθεται να ξεκινήσει νωρίτερα του αναμενομένου το νέο πρωτάθλημα και να το κάνει μικρότερης διάρκειας ώστε να μη χάσουν οι αστέρες του το ολυμπιακό όνειρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο ESPN, οι διοργανωτές του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο πρότειναν, σε πρόσφατη επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες των ομάδων, τη διεξαγωγή ενός πρωταθλήματος με κανονική περίοδο 72 αγώνων που θα εκκινήσει λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, αντί για τον αρχικό σχεδιασμό που προέβλεπε για εκκίνηση στον Ιανουάριο.

Το ΝΒΑ δεν σκόπευε να αφήσει χώρο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού. Οι πιέσεις απέδωσαν και πλέον ο αντικειμενικός σκοπός των διοργανωτών φέρεται να είναι η ικανοποίηση του αιτήματος της ομοσπονδίας των ΗΠΑ να είναι ελεύθεροι όλοι οι παίκτες πριν από τις 23 Ιουλίου του 2021 που, εκτός απροόπτου, αρχίσουν οι Ολυμπιακοί, ώστε να ενσωματωθούν με την εθνική των ΗΠΑ, την εμπορικότερη ομάδα μπάσκετ στον πλανήτη.

Αυτό βεβαίως σημαίνει ότι θα επωφεληθούν και οι παίκτες όλων των άλλων εθνικοτήτων, αρκεί οι χώρες τους να έχουν εξασφαλίσει ολυμπιακό εισιτήριο.

Το σχέδιο για εκκίνηση της κανονικής σεζόν του 2020-21 στις 22 Δεκεμβρίου απαιτεί την έγκριση της ένωσης των παικτών έως και μεθαύριο Παρασκευή, αφού πρέπει να μεσολαβήσουν τουλάχιστον οκτώ εβδομάδες για όλες τις διαδικασίες, περιλαμβανομένου και του ντραφτ τον Νοέμβριο.

Μια τέτοια απόφαση θα σημάνει περισσότερα έσοδα για το ΝΒΑ και πιο πολλούς αγώνες –περιλαμβανομένου και του πάντα πλούσιου μενού των Χριστουγέννων– σε σύγκριση με μια εκκίνηση τον Ιανουάριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή