«Τιτανομαχία»… χωρίς αλατοπίπερο

«Τιτανομαχία»… χωρίς αλατοπίπερο

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Τορίνο διεξάγεται το σπουδαιότερο από τα αποψινά παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί όπου η Γιουβέντους υποδέχεται την Μπαρτσελόνα για τον 7ο όμιλο της διοργάνωσης, σε μια αναμέτρηση από την οποία πάντως θα απουσιάσει η μεγάλη «μονομαχία» του Κριστιάνο Ρονάλντο με τον Λιονέλ Μέσι, καθώς ο Πορτογάλος άσος της Γιούβε έχει προσβληθεί από κορωνοϊό. Τόσο οι Ιταλοί όσο και οι Καταλανοί ξεκίνησαν με νίκες στη διοργάνωση, με τους πρώτους να επικρατούν στο Κίεβο της Ντινάμο (2-0), ενώ η Μπάρτσα «σκόρπισε» με 5-1 τη Φερεντσβάρος στο «Καμπ Νου».

Ομως, η πορεία τους στο πρωτάθλημα είναι διαφορετική. Η Γιουβέντους χωρίς τον Κριστιάνο έχει παραχωρήσει δύο σερί ισοπαλίες σε Κροτόνε και Βερόνα και ψάχνει το βάλσαμο στην πληγή με μια νίκη στην Ευρώπη. Για την Μπαρτσελόνα τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, αφού εντός συνόρων έχει τρία ματς χωρίς νίκη: μια ισοπαλία με τη Σεβίλλη, μια ήττα από τη Χετάφε και την ήττα πριν από λίγες μέρες στο «clasico» από τη Ρεάλ, και μάλιστα μέσα στη Βαρκελώνη, με αποτέλεσμα να κατρακυλήσει στη 12η θέση της βαθμολογίας. Αν και είναι ακόμα νωρίς, πιθανό κακό αποτέλεσμα και απόψε ίσως να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στον σύλλογο.

Από κει και πέρα, ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Λειψία για τον 8ο όμιλο. Οι Αγγλοι προέρχονται από το μεγάλο «διπλό» μέσα στο Παρίσι επί της Παρί, ενώ οι Γερμανοί είχαν επικρατήσει στην πρεμιέρα της Μπασακσεχίρ με 2-0. Η Λειψία πηγαίνει εξαιρετικά και στην Bundesliga, όπου είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, σε αντίθεση με τη Γιουνάιτεντ, που στην Premier League έχει μόλις επτά βαθμούς σε πέντε ματς και είναι στη 15η θέση.

Aπόψε παίζουν επίσης οι Κρασνοντάρ – Τσέλσι, Μπασακσεχίρ – Παρί, Ντόρτμουντ – Ζενίτ, Μπριζ – Λάτσιο, Σεβίλλη – Ρεν και Φερεντσβάρος – Ντιναμό Κ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή