Η Μπαρτσελόνα αλλάζει σελίδα ύστερα από 6 χρόνια

Η Μπαρτσελόνα αλλάζει σελίδα ύστερα από 6 χρόνια

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέα εποχή περνάει πλέον η Μπαρτσελόνα εκτός αγωνιστικών χώρων, αν όχι και εντός αυτών, μετά την παραίτηση του προέδρου της, Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου, και την τοποθέτηση υπηρεσιακής διοίκησης στον σύλλογο.

Ο κ. Μπαρτομέου, που δίχασε στον απόλυτο βαθμό τον κόσμο της Μπαρτσελόνα, οδηγώντας μεγάλη μερίδα των μελών του συλλόγου να υπογράψει πρόταση μομφής εις βάρος του, ανακοίνωσε την Τρίτη την αποχώρησή του από την ηγεσία του καταλανικού συλλόγου ύστερα από θητεία 6 ετών. Τη θέση του πήρε προσωρινά ο Κάρλος Τούσκετς ως επικεφαλής μιας διοικούσας επιτροπής, ο οποίος, όπως διευκρίνισε χθες, δεν σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές του συλλόγου. Σε μια εκρηκτική συνέντευξη Τύπου ο κ. Μπαρτομέου ανακοίνωσε τόσο τη δική του παραίτηση όσο και αυτή ολόκληρης της διοίκησης, προλαβαίνοντας την ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής που είχε προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο.

Η ατμόσφαιρα εις βάρος του Μπαρτομέου, που είχε καταστεί επικίνδυνη μετά το 2-8 από την Μπάγερν τον Αύγουστο και την κόντρα του με τον Λιονέλ Μέσι που παρ’ ολίγον να οδηγήσει στην αποχώρηση του Αργεντινού, επιδεινώθηκε περαιτέρω το περασμένο Σάββατο με την ήττα στο «κλάσικο» από τη Ρεάλ μέσα στο Καμπ Νου.

800 μέλη νεκρά

Χθες ο Τούσκετς παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως διοικητικός ηγέτης των «μπλαουγκράνα», τονίζοντας ότι η διοίκηση δεν θα πιεστεί να κάνει σε ακατάλληλο χρόνο την εκλογική διαδικασία, ώστε να υπάρχει η μέγιστη δυνατή συμμετοχή. Αυτό ενδεχομένως να σημαίνει ότι η εκλογή νέας διοίκησης θα πρέπει να περιμένει τη χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας, με την Μπαρτσελόνα να μετράει ήδη πάνω από 800 μέλη του συλλόγου που έχασαν τη ζωή τους λόγω κορωνοϊού.

Οι αλλαγές στη διοίκηση φάνηκε να έχουν άμεσο αντίκτυπο και στο χορτάρι, με την Μπαρτσελόνα να επικρατεί καθαρά της Γιουβέντους με 2-0 μέσα στο Τορίνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή