Στο «ψυγείο» ο αθλητισμός

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποχρεωτικούς ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό σε Σούπερ Λιγκ 1 και Βasket League, προπόνηση για τα μέλη των προολυμπιακών/παραολυμπιακών ομάδων, ατομική προπόνηση για τους υπόλοιπους αθλητές και αναστολή αθλητικών διοργανώσεων περιλαμβάνει από σήμερα η νέα πραγματικότητα του ελληνικού αθλητισμού στην εποχή της πανδημίας. Και στον αθλητισμό οι περιορισμοί διαφέρουν στην κίτρινη και στην κόκκινη ζώνη, ενώ τα νέα μέτρα έχουν ξεσηκώσει αρκετές αντιδράσεις στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.  

Σύμφωνα με τη νέα κοινή υπουργική απόφαση, η οποία θα εφαρμοστεί από σήμερα, θα συνεχιστούν οι διοργανώσεις των Σούπερ Λιγκ 1 και Βasket League, όπως και οι διεθνείς υποχρεώσεις των ομάδων, εφόσον πραγματοποιούνται εβδομαδιαία τεστ. Οι αθλητές που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς θα συνεχίσουν τις προπονήσεις τους με ειδική άδεια.   

Στο επίπεδο της επιτήρησης (κίτρινο) μειώνεται στο 75% ο μέγιστος αριθμός αθλουμένων ανά εγκατάσταση, οι προπονήσεις και οι αγώνες (στα πρωταθλήματα που δεν έχουν ανασταλεί) θα διεξάγονται χωρίς θεατές, στις αγωνιστικές διαδικασίες υπάρχει το όριο των 50 συμμετεχόντων, με τη μάσκα να μην είναι αναγκαία κατά τη διάρκεια της προπόνησης.       

Στην κόκκινη ζώνη αναστέλλονται οι δραστηριότητες σε αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως και κάθε είδους αθλητικές εκδηλώσεις (μαζικού, εναλλακτικού, πνευματικού ή ψυχαγωγικού χαρακτήρα) και επιτρέπεται μόνο η ατομική άσκηση και άθληση σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους (χωρίς προπονητή). Εξαιρούνται οι ομάδες που μετέχουν στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α΄ Εθνικής ποδοσφαίρου και μπάσκετ εφόσον ακολουθούν υγειονομικό πρωτόκολλο, οι ευρωπαϊκοί αγώνες (Champions League, Europa League, Euroleague, BCL), όπως και οι ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις των σωματείων και των ομίλων, η χρήση των οποίων θα γίνεται μόνο ατομικά και χωρίς προπονητή στα αθλήματα: τένις, σκοποβολή, τοξοβολία, ιστιοπλοΐα (με μονομελές πλήρωμα), κωπηλασία (με μονομελές πλήρωμα), κανόε καγιάκ, θαλάσσιο σκι, ποδηλασία, γκολφ, ιππασία, μηχανοκίνητος αθλητισμός και αθλήματα βουνού. 

Η υγειονομική επιτροπή εξετάζει τη δυνατότητα χρήσης των εγκαταστάσεων για τους αθλητές και τις αθλήτριες που προετοιμάζονται για τα προσεχή ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, αλλά αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των αθλητών. Επίσης εξετάζεται και η λειτουργία των εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες ομάδων που μετέχουν στις κορυφαίες εθνικές κατηγορίες κι άλλων ομαδικών αθλημάτων (βόλεϊ, χάντμπολ κ.λπ.).  

Οι ανακοινώσεις έφεραν πολλές αναβολές σε διοργανώσεις όπως το πανελλήνιο πρωτάθλημα μαραθωνίου, οι προσεχείς αγώνες στο πόλο των ανδρών και των γυναικών, το βόλεϊ κ.λπ. Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού έκανε έκκληση να συνεχιστεί το πρωτάθλημα και ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός δήλωσε την αντίθεσή του στη διακοπή των πρωταθλημάτων βόλεϊ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή