Εκτακτη τηλεδιάσκεψη στην Ευρωλίγκα με σενάριο διακοπής

Εκτακτη τηλεδιάσκεψη στην Ευρωλίγκα με σενάριο διακοπής

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα συνεχή κρούσματα COVID-19 που «χτυπούν» σε καθημερινή βάση την Ευρωλίγκα, σε συνδυασμό με τις αναβολές (οκτώ μέχρι στιγμής) και το καλεντάρι που όλο και «στενεύει», προκαλούν εντονότατους τριγμούς στη διοργάνωση, η οποία προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της.

Η διοργανώτρια αρχή όρισε εκτάκτως τηλεδιάσκεψη για την ερχόμενη Πέμπτη και θα επιδιώξει να έρθει σε συνεννόηση με τις λίγκες για μια κοινή αποδεκτή λύση σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό των αγώνων, που μέχρι στιγμής δείχνει να τινάζεται στον αέρα.
Ενα «plan b» που φέρεται να ανήκει στον ίδιο τον πρόεδρό της, Τζόρντι Μπερτομέου, αλλά επισήμως διαψεύστηκε από τον επιχειρησιακό διευθυντή Εντουαρντ Σκοτ, δεν αποκλείεται να τεθεί επί τάπητος. Αυτό προβλέπει το «σπάσιμο» της σεζόν σε δύο μέρη:  Δηλαδή για τους επόμενους τέσσερις μήνες  να διεξάγονται αγώνες μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις ώστε να ολοκληρωθούν τα εθνικά πρωταθλήματα και για τους επόμενους τρεις-τέσσερις μόνο στις διεθνείς, με την ελπίδα πως μέχρι τον Φεβρουάριο θα έχει περάσει το μεγάλο κύμα έξαρσης της πανδημίας. Στην Ευρωλίγκα θεωρούν πως μετά μπορεί να γίνει επανεκκίνηση με μεγαλύτερη ευχέρεια, ακόμη κι αν χρειαστεί να συνεχιστεί με τη μορφή «φούσκας» όπως στο ΝΒΑ.    

Μια τέτοια εξέλιξη, πάντως, μόνο πιθανή δεν θα πρέπει να θεωρείται, από τη στιγμή κατά την οποία η Ευρωλίγκα δεν διατηρεί τις καλύτερες δυνατές σχέσεις τόσο με την Ενωση Ευρωπαϊκών Λιγκών (ULEB) όσο και με τη FIBA, της οποίας η συναίνεση απαιτείται καθώς έχει υπό τη στέγη της, το Basketball Champions League αλλά και τις εθνικές ομάδες (θυμίζουμε τη σχετική κόντρα με τα «παράθυρα»).

Ενα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα για τον Ολυμπιακό που δεν συμμετέχει στο ελληνικό πρωτάθλημα, και θα περιέλθει σε αγωνιστική απραξία μεγάλης διάρκειας.

Στο εσωτερικό μέτωπο, η ΕΟΚ ανακοίνωσε μέχρι νεωτέρας την αναστολή όλων των πρωταθλημάτων (Α2, Κύπελλο, Α1, Α2 Γυναικών, Β΄, Γ΄ Εθνική) που βρίσκονται υπό τη «σκέπη» της.

Με δεδομένο ότι το Κύπελλο βρίσκεται ήδη στην προημιτελική του φάση, δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί με τη μορφή Final-8, ενώ ο ΕΣΑΚΕ προσανατολίζεται να ορίσει αυτό το Σαββατοκύριακο (όπου ήταν προγραμματισμένα τα τέσσερα νοκ άουτ ματς) την 3η αγωνιστική της Basket League ώστε να καλυφθεί το χαμένο έδαφος που ήδη υπάρχει λόγω της καθυστερημένης έναρξης αλλά και τον αναβολών λόγω κρουσμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή