Επιτυχής η επέμβαση στον Ντιέγκο Μαραντόνα

Επιτυχής η επέμβαση στον Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο γιατρός του ζήτησε υπομονή.

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιτυχής ήταν η επέμβαση για αφαίρεση αιματώματος από τον εγκέφαλο του Ντιέγκο Μαραντόνα την Τρίτη, σύμφωνα με τον γιατρό του που έκανε και την εγχείρηση σε κλινική της Αργεντινής.

Ο κατά πολλούς κορυφαίος παίκτης στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου υποβλήθηκε σε λεπτή επέμβαση διαρκείας 80 λεπτών σε κλινική της Λα Πλάτα όπου είχε εισαχθεί μερικές ώρες νωρίτερα για εξετάσεις λόγω αναιμίας και αφυδάτωσης, κατά δήλωση του γιατρού του, Λεοπόλδο Λούκε.

Ως νευροχειρουργός, ο κ. Λούκε εγχείρησε ο ίδιος στη 1 το πρωί της Τετάρτης ώρα Ελλάδος τον «Πίμπε ντε Όρο» στην κλινική Ολίβος, και πρόσθεσε ότι ο πρώην αρχηγός της εθνικής Αργεντινής αντέδρασε καλά στην επέμβαση και όλα βρίσκονται υπό έλεγχο. Ο Μαραντόνα θα παραμείνει υπό επιτήρηση, σημείωσε, ζητώντας υπομονή.

Πολλοί οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας Χιμνάσια Λα Πλάτα, της οποίας προπονητής είναι τώρα ο 60χρονος Μαραντόνα, είχαν συγκεντρωθεί έξω από την κλινική για να του συμπαρασταθούν, και στο άκουσμα των νέων για την επιτυχή επέμβαση άρχισαν να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του.

Ευχές προς τον Μαραντόνα δημοσίευσε και η Νάπολι, μαζί με πρόσφατη τη φωτογραφία του από τα αποδυτήρια της ιταλικής ομάδας που οδήγησε στη δόξα πριν 30 χρόνια.

Ο Μαραντόνα, που οδήγησε την εθνική Αργεντινής στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986 και στον τελικό του 1990, αποτελεί αντικείμενο λατρείας στην Αργεντινή, ενώ υπάρχει και δική του θρησκεία, διά της οποίας λατρεύεται κανονικά σαν θεός, με ιερείς που τελούν σχετικές λειτουργίες.

Πηγή: BBC, Clarin

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή