Διακοπή και βελτιώσεις στους «ερυθρόλευκους»

Διακοπή και βελτιώσεις στους «ερυθρόλευκους»

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρατάει την εμφάνιση, αφήνει το αποτέλεσμα και πλέον κοιτάζει μπροστά στα παιχνίδια που θα κρίνουν τη θέση που θα καταλάβει στον όμιλό του. 

Ο Ολυμπιακός έφυγε ηττημένος από το «Ετιχαντ», όχι όμως απογοητευμένος, καθώς στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να κοιτάξει στα μάτια τη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ υπήρξαν και στιγμές που θα μπορούσε να είχε φέρει το ματς στα ίσα.

Ετσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον όμιλο, οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να καθορίσουν την τύχη τους όσον αφορά την 3η θέση που θα τους κρατήσει σε ευρωπαϊκή τροχιά μέσω του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς πολλά θα εξαρτηθούν κυρίως από τον αγώνα με τη Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ» την 5η ημέρα, αλλά και από αυτόν με την Πόρτο την τελευταία αγωνιστική στο «Καραϊσκάκη».

Παράλληλα ο Ολυμπιακός παραμένει –με λιγότερες πιθανότητες– και στο παιχνίδι της 2ης θέσης, όμως εδώ το φαβορί είναι η Πόρτο, η οποία έχει ήδη έξι βαθμούς, ενώ το επόμενο βήμα της είναι πάλι απέναντι στη Μαρσέιγ στη Γαλλία, όπου ακόμα και με ισοπαλία μοιάζει να είναι ικανοποιημένη.

Οσον αφορά το παιχνίδι της Τρίτης, ο Ολυμπιακός έδειξε για ακόμα μία φορά απέναντι σε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο, ότι έχει αλλάξει αγωνιστικό επίπεδο. Ισως μάλιστα να φοβήθηκε περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε τους Αγγλους στο πρώτο μέρος, κάτι που φάνηκε από την αντίδρασή του στην επανάληψη, όπου κατάφερε να έχει αυτός την μπάλα στα πόδια του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Από την άλλη, όμως, θα πρέπει να προβληματίσει τον Πέδρο Μαρτίνς, το γεγονός ότι, όπως και στο ματς με την Πόρτο στο «Ντραγκάο», έτσι και προχθές, η ομάδα του δεν κατάφερε να πετύχει γκολ στο διάστημα που είχε τον έλεγχο του αγώνα και δημιούργησε ευκαιρίες. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί άλλωστε και στην πρεμιέρα με τη Μαρσέιγ, όμως εκεί ήρθε τελικά η λύτρωση με το τέρμα του Χασάν στις καθυστερήσεις.

Επίσης σε ακόμα ένα εκτός έδρας ευρωπαϊκό ματς, ο Ολυμπιακός μπήκε στον αγώνα νωθρός. Με την Πόρτο δέχτηκε το πρώτο γκολ στο 11ο λεπτό, με τη Σίτι στο 12ο και έτσι ήταν αναγκασμένος να «κυνηγά».  

Η διακοπή στο Τσάμπιονς Λιγκ για σχεδόν τρεις εβδομάδες, ευνοεί τον Μαρτίνς, καθώς θα έχει τη δυνατότητα να ενσωματώσει ακόμα περισσότερο στον τρόπο παιχνιδιού τους παίκτες που ήρθαν πιο αργά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή