Νίκη-ανάσα του Ολυμπιακού στην Αγ. Πετρούπολη

Νίκη-ανάσα του Ολυμπιακού στην Αγ. Πετρούπολη

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τέταρτη φετινή του νίκη στην Ευρωλίγκα πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας εκτός έδρας της Ζενίτ με 75-66. Οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλευόμενοι στο έπακρον τη μηνιαία αποχή της ρωσικής ομάδας και με όπλο τους την εξαιρετική άμυνα, έφυγαν από την Αγία Πετρούπολη φτάνοντας στο 4-3 (νίκες-ήττες) και προβληματίζονται πλέον μόνο για τον Χάρισον που αποχώρισε στο 16΄ (πρόβλημα στο γόνατο).  Οι Πειραιώτες αν και στην πρώτη περίοδο βρέθηκαν πίσω στο σκορ, κυρίως λόγω του Χόλινς (4/4 τρίποντα) και των φθηνών λαθών που έκαναν, στο δεύτερο δεκάλεπτο, με άμυνα για σεμινάριο και εξαιρετικές επιθετικές επιλογές με πολυφωνία στο σκοράρισμα, «έτρεξαν» σερί 22-7, το οποίο τους πήγε στα αποδυτήρια με +14. Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να συμπληρώνει νωρίς τα πέντε ομαδικά φάουλ, όμως οι παίκτες του Μπαρτζώκα ανταποκρίθηκαν άμεσα, μπλόκαραν τον Γκουντάιτις κάτω από τη ρακέτα και με καθοριστικούς τους Ζαν-Σαρλ και Παπανικολάου αύξησαν τη διαφορά στο +15. Δύο συνεχόμενα τρίποντα του Μπάρον στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου κι ένα 10-2 υπέρ των Ρώσων, έριξε τη διαφορά στους 3 π. Ενα τρίποντο του Βεζένκοφ, ένα εκπληκτικό κάρφωμα του Μακίσικ και ένα καλάθι του Μάρτιν «κλείδωσαν» τη νίκη.   

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 27-41, 43-58, 66-75

ΖΕΝΙΤ: Πάνγκος 9 (3), Ρίβερς 5 (1), Χόλινς 12 (4), Τόμας 7 (1), Πόιθρες 7, Πονίτκα 4, Γκουντάιτις 6, Μπάρον 13 (3), Ζούμπκοφ 3 (1), Κοστόβ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μάρτιν 17, Ζαν-Σαρλ 7, Παπανικολάου 8 (2), Τζένκινς 3 (1), Σλούκας 3 (1), Βεζένκοφ 9 (1), Μακίσικ 10 (1), Σπανούλης 9 (1), Λαρεντζάκης 2 , Πρίντεζης 4, Ελις 4, Χάρισον.

Αλλα αποτελέσματα: Αναντολού Εφές – Μακάμπι 91-89, Αλμπα – Μπαρτσελόνα 67-103.

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην ενεργό δράση, μετά την αναβολή του αγώνα με τη Ζενίτ, αντιμετωπίζοντας απόψε (21.30) στο ΟΑΚΑ την ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη. 

«Το κλειδί θα είναι η άμυνα, ο έλεγχος των ριμπάουντ και η διάθεσή μας να πάμε σε κάθε κατοχή», ανέφερε ο Γιώργος Βόβορας που στάθηκε στην αβεβαιότητα που επικρατεί λόγω COVID-19 αλλά και στην ανάγκη να υπάρξει πρωταθλητής στη διοργάνωση. Από την πλευρά του, ο Σαντ-Ρος χαρακτήρισε υπερδύναμη στην Ευρωλίγκα την ΤΣΣΚΑ και κομβικό σημείο, τον έλεγχο του Τζέιμς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή