ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αγγλία: Παραίτηση του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για ρατσιστικές εκφράσεις

Χρησιμοποίησε τον όρο έγχρωμος για μαύρους, Ινδοπακιστανούς και άλλους.

Αγγλία: Παραίτηση του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για ρατσιστικές εκφράσεις

Την παραίτησή του με άμεση ισχύ υπέβαλε ο πρόεδρος της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοαπονδίας, Γκρεγκ Κλαρκ, μετά τον σάλο που ξεσήκωσε στη Βρετανία η λέξη «έγχρωμος» που χρησιμοποίησε προ κοινοβουλευτικής επιτροπής την Τρίτη.

Ο πρόεδρος της αρχαιότερης ομοσπονδίας ποδοσφαίρου στον κόσμο ξεσήκωσε θύελλα κατηγοριών περί ρατσισμού όταν χρησιμοποίησε τον όρο «έγχρωμοι» για να περιγράψει συλλήβδην τους ποδοσφαιριστές που είναι μαύροι, Ινδοπακιστανοί ή άλλης μειονότητας.

Στην ίδια ακρόαση από Βρετανούς βουλευτές ο κ. Κλαρκ φέρεται να μίλησε με τρόπο επικριτικό και για ανθρώπους από τη Νότια Ασία, τους ομοφυλόφιλους ποδοσφαιριστές και της γυναίκες που παίζουν ποδόσφαιρο.

Ο 63χρονος παράγοντας παραδέχθηκε στη δήλωση παραίτησής του ότι χρησιμοποίησε «απαράδεκτες εκφράσεις» που έκαναν κακό στο άθλημα και σε όσους συμμετέχουν σε αυτό ή απλώς το παρακολουθούν.

Το πρόβλημα του ρατσισμού είναι ενδημικό στο ποδόσφαιρο και πολλές χώρες επικρίνονται για ελλιπή αντιμετώπισή του από τις κρατικές και τις ποδοσφαιρικές αρχές τους.

Πηγή: CNN