Αγγλία: Παραίτηση του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για ρατσιστικές εκφράσεις

Αγγλία: Παραίτηση του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για ρατσιστικές εκφράσεις

Χρησιμοποίησε τον όρο έγχρωμος για μαύρους, Ινδοπακιστανούς και άλλους.

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτησή του με άμεση ισχύ υπέβαλε ο πρόεδρος της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοαπονδίας, Γκρεγκ Κλαρκ, μετά τον σάλο που ξεσήκωσε στη Βρετανία η λέξη «έγχρωμος» που χρησιμοποίησε προ κοινοβουλευτικής επιτροπής την Τρίτη.

Ο πρόεδρος της αρχαιότερης ομοσπονδίας ποδοσφαίρου στον κόσμο ξεσήκωσε θύελλα κατηγοριών περί ρατσισμού όταν χρησιμοποίησε τον όρο «έγχρωμοι» για να περιγράψει συλλήβδην τους ποδοσφαιριστές που είναι μαύροι, Ινδοπακιστανοί ή άλλης μειονότητας.

Στην ίδια ακρόαση από Βρετανούς βουλευτές ο κ. Κλαρκ φέρεται να μίλησε με τρόπο επικριτικό και για ανθρώπους από τη Νότια Ασία, τους ομοφυλόφιλους ποδοσφαιριστές και της γυναίκες που παίζουν ποδόσφαιρο.

Ο 63χρονος παράγοντας παραδέχθηκε στη δήλωση παραίτησής του ότι χρησιμοποίησε «απαράδεκτες εκφράσεις» που έκαναν κακό στο άθλημα και σε όσους συμμετέχουν σε αυτό ή απλώς το παρακολουθούν.

Το πρόβλημα του ρατσισμού είναι ενδημικό στο ποδόσφαιρο και πολλές χώρες επικρίνονται για ελλιπή αντιμετώπισή του από τις κρατικές και τις ποδοσφαιρικές αρχές τους.

Πηγή: CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή