Δραματικές προσπάθειες σε βόλεϊ, πόλο και χάντμπολ

Δραματικές προσπάθειες σε βόλεϊ, πόλο και χάντμπολ

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αγωνία τους για την επόμενη ημέρα εξέφρασαν όλοι οι φορείς του ελληνικού βόλεϊ ύστερα από σειρά τηλεδιασκέψεων. Οι ιθύνοντες, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, επιθυμούν να επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα και να ισχύσει ό,τι στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Τα αιτήματα έχουν μεταφερθεί στο υπουργείο Υγείας και το υφυπουργείο Αθλητισμού και οι απαντήσεις θα εξαρτηθούν και από την πορεία της πανδημίας.  

«Η ομοσπονδία έχει μεταφέρει το θέμα στα αρμόδια όργανα. Σε συνεργασία με τον υφ. Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη και τον ΓΓΑ Γ. Μαυρωτά, οι οποίοι έχουν όλη τη διάθεση να βοηθήσουν, προσπαθούμε να βρούμε λύση. Φυσικά προέχει η δημόσια υγεία», δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βόλεϊ (ΕΟΠΕ) Γιώργος Καραμπέτσος.  

Η τελευταία τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες και πήραν μέρος άνθρωποι της ΕΟΠΕ και οι εκπρόσωποι αθλητών και αθλητριών. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επισημάνθηκε η κοινή γραμμή που έχουν όλοι οι φορείς και συζητήθηκαν οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε αρχικά να αρχίσουν οι προπονήσεις και ύστερα οι αγώνες.  

Στο μεταξύ, από πλευράς του υφυπουργείου Αθλητισμού, σε ό,τι αφορά τα αιτήματα για προπονήσεις των ομάδων πόλο, χάντμπολ και ποδοσφαίρου σάλας που αγωνίζονται στην Ευρώπη έχουν προωθηθεί, με θετική εισήγηση, στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και αναμένονται οι απαντήσεις.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις της εθνικής γυναικών του χάντμπολ, η οποία έχει προγραμματισμένα παιχνίδια για το Παγκόσμιο του 2021, αναμένεται να επιτραπούν οι προπονήσεις.

Αντίθετα, για τους συλλόγους ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, που έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, η εισήγηση της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής αναμένεται να είναι αρνητική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή