Ολυμπιακός: Επαιξε με… δύο αντιπάλους

Ολυμπιακός: Επαιξε με… δύο αντιπάλους

3' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός είδε για ένα ημίχρονο την «παγίδα» της Αλμπα να τον απειλεί. Τελικά όχι μόνο δεν έπεσε, αλλά με την απόδοσή του στο τρίτο δεκάλεπτο, την έριξε μέσα, πετυχαίνοντας την πέμπτη φετινή του νίκη (75-71) στην Ευρωλίγκα.

Οι Πειραιώτες έκαναν ένα από τα χειρότερα ξεκινήματα των τελευταίων χρόνων τους, με μόλις 3 πόντους στα 7΄ και 10 συνολικά στο πρώτο δεκάλεπτο. Ετσι έδωσαν τη δυνατότητα στην Αλμπα, χωρίς να θέλξει με την απόδοσή της, να πάρει διαφορά 12 πόντων. Μόνο ο Μακίσικ φάνηκε να βρίσκεται στο πνεύμα του αγώνα, αλλά αυτό δεν αρκούσε, αφού η αστοχία και τα λάθη ήταν παροιμιώδη.  

Στο ίδιο τέμπο ξεκίνησε και η δεύτερη περίοδος. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα παρέμειναν νωχελικοί, κατάφεραν να κερδίσουν μόλις δύο ελεύθερες βολές, μοιάζοντας να θέλουν να αποφύγουν την επαφή. Με δέκα λάθη και 10/29 σουτ, ο Ολυμπιακός έκανε το χειρότερο πρώτο ημίχρονό του (24-35).

Οι γηπεδούχοι με τον Μακίσικ να μεταδίδει ενέργεια με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα και τους Ζαν Σαρλ (κορυφαίος σε ρόλο σέντερ) και Βεζνέκοφ να ακούν σωστή πίεση στη ρακέτα, «ροκάνισαν» τη διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο με εύστοχα δίποντα και ένα καθοριστικό τρίποντο του Παπανικολάου στο 28΄ με το οποίο πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ. Με δύο τρίποντες «βόμβες» του Σπανούλη έκλεισαν την τρίτη περίοδο πετυχαίνοντας ένα επιμέρους σκορ 27-9 που αποκατέστησε την τάξη. Παρά το ότι η Αλμπα αθόρυβα πλησίασε και πάλι στο σκορ (53-52) στις αρχές της τελευταίας περιόδου, με τους Παπανικολάου και Ζαν Σαρλ να βγάζουν εξαιρετικές άμυνες (5 και 6 ριμπάουντ αντίστοιχα) και τους Μακίσικ και Σλούκα να πετυχαίνουν καθοριστικά καλάθια ο Ολυμπιακός με ένα σερί 13-2 «καθάρισε» το ματς.     

Τα δεκάλεπτα: 10-22, 24-35, 51-44, 75-71.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μάρτιν 2, Ζαν Σαρλ 13, Παπανικολάου 8 (2), Τζένκινς, Σλούκας 9, Χαραλαμπόπουλος 4, Πρίντεζης 4, Σπανούλης 6 (2), Ελις 4, Βεζένκοφ 11 (2), Μακίσικ 14 (2).
ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ: Λο 10 (1), Ερικσον 8 (2), Γκρέιντζερ 7 (1), Σίκμα 4 , Φοντέκιο 8, Λάμερς 8, Γκιφάι 13 (2), Τίεμαν 10, Ντιλόου, Μάτισεκ 3 (1), Λάμερς 8.
«Πράσινη» πρόκληση

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε (21.00) την Ανατολού Εφές, επιδιώκοντας την επιστροφή του στις επιτυχίες, ύστερα από την ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Για τους «πράσινους» προέκυψε σημαντικό πρόβλημα, καθώς λίγο πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, θα κριθεί η συμμετοχή του ιδιαίτερα φορμαρισμένου Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος δεν πήρε μέρος στη χθεσινή προπόνηση.
Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την ΚΑΕ, ο 29χρονος Σέρβος γκαρντ υπέστη ελαφρύ τράβηγμα που είναι ικανό να τον αφήσει εκτός μάχης, δημιουργώντας δίλημμα στον Γιώργο Βόβορα για το αν θα πρέπει να τον χρησιμοποιήσει στο αποψινό παιχνίδι. Αλλωστε ακολουθεί εβδομάδα με δύο εκτός έδρας ματς (Βαλένθια την Τρίτη και Μπασκόνια την Πέμπτη) και ενδεχομένως να επιλεγεί να αγωνιστεί σε αυτά. Αντίθετα, ο προπονητής του Παναθηναϊκού υπολογίζει κανονικά τους Ογκαστ και Μπέντιλ, που ξεπέρασαν τον κορωνοϊό  ο οποίος τους ταλαιπώρησε.

«Η Εφές πέρυσι ήταν η καλύτερη ομάδα. Εχει τον ίδιο κορμό και εξαιρετική χημεία. Εχουμε μάθει από το πάθημά μας με την ΤΣΣΚΑ. Εκεί νομίζω κατάλαβαν όλοι ότι αν δεν έχουμε σωστή αμυντική προσήλωση και δεν μειώσουμε τα αμυντικά μας λάθη δεν μπορούμε να κερδίσουμε κανέναν», ανέφερε ο Γιώργος Βόβορας που επιβεβαίωσε πως θα αγωνιστεί και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα, ο Αμερικανός Σέλβιν Μακ, πλέκοντάς του το εγκώμιο. «Είμαι έτοιμος. Μπορώ να βοηθήσω με τις ηγετικές μου ικανότητες και με την εμπειρία μου», τόνισε από την πλευρά του ο νέος γκαρντ της ομάδας.

Στην καλή άμυνα του Παναθηναϊκού στάθηκε ο τεχνικός της Εφές Εργκίν Αταμάν στις δηλώσεις του. 

• Χθες: ΤΣΣΚΑ – Μπασκόνια 89-86, Μακάμπι – Ζαλγκίρις 85-57. Σήμερα παίζουν: Ερυθρός Αστέρας – Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν – Βαλένθια, Βιλερμπάν – Ζενίτ.   

• Η εθνική γυναικών νίκησε τη Βουλγαρία με 73-66 και έμεινε μόνη της στη δεύτερη θέση του ομίλου των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ. Επόμενη αντίπαλος η Σλοβενία το Σάββατο (20.00).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή