Έχασαν γέννηση του παιδιού τους για ένα ματς

Έχασαν γέννηση του παιδιού τους για ένα ματς

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Αγάπη μου;… Είναι ώρα να…
– Οχι τώρα, βλέπω αγώνα!!!

Για ποιο πράγμα ήταν άραγε «ώρα να…»; Τι είναι αυτό που αφήνουν περισσότερο στην άκρη οι φανατικοί φίλοι του αθλητισμού ως τίμημα της παρακολούθησης ενός αγώνα, συνήθως της αγαπημένης τους ομάδας; ΄Η μήπως όταν συμβαίνει αυτό, αποτελεί εξαίρεση;
Δεν πρόκειται για εξαίρεση, παρά για τον κανόνα. Ερευνα της βρετανικής εταιρείας παιγνίων Top Rates Casinos μεταξύ 3.070 φανατικών φιλάθλων κατέγραψε ότι έξι στους επτά, δηλαδή το 86%, έχουν χάσει κάποια προσωπική τους υποχρέωση ώστε να παρακολουθήσουν κάποια σημαντική αθλητική εκδήλωση, και σχεδόν όλοι από αυτούς (92%) θα το έκαναν ξανά.

Αντίστοιχο ποσοστό φιλάθλων (84%) έχουν προφασιστεί ασθένεια ώστε να παρακολουθήσουν τον αγώνα της επιλογής τους, ενώ πάνω από τρεις στους τέσσερις (78%) παραδέχονται ότι έχουν χάσει επετείους σχέσης ή γάμου λόγω κάποιου αγώνα.

Μεταξύ άλλων υποχρεώσεων που πάνω από τους μισούς φιλάθλους έχουν… θυσιάσει στον βωμό κάποιας σημαντικής αθλητικής εκδήλωσης είναι ακόμη οικογενειακές υποχρεώσεις (73%), ραντεβουδάκια (66%), τα γενέθλια ή τον γάμο άλλων (61% και 57% αντιστοίχως), ενώ ένα εντυπωσιακό 46% έχει χάσει και ταξίδι για έναν αγώνα.

Κι αν αυτά μοιάζουν «σχετικά λογικά», υπάρχουν και πολύ χειρότερα: περισσότεροι από ένας στους τέσσερις (26%) έχουν χάσει εξετάσεις για χάρη ενός ματς, και πάνω από ένας στους πέντε μπαμπάδες (21%) έχασαν τη γέννηση του παιδιού τους, σύμφωνα με την έρευνα.

Και τι αγώνες είναι τέλος πάντων αυτοί που κρατούν σαν μαγνήτες τους φιλάθλους μακριά από τις υποχρεώσεις τους; Οι ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, με πρώτα το Παγκόσμιο Κύπελλο και το Τσάμπιονς Λιγκ, έχουν την πρωτοκαθεδρία, επηρεάζοντας το 88% των φιλάθλων στη Βρετανία. Ακολουθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες με ποσοστό επιρροής 79%, ενώ έκπληξη αποτελεί η τρίτη τη τάξει διοργάνωση-μαγνήτης, που είναι οι αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, κατά κύριο λόγο η Φόρμουλα 1, με ποσοστό 68%. (σ.σ.: Θα έγραφα περισσότερα, αλλά αρχίζει το ματς…).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή