Η Ολυμπιονίκης Εύα Χριστοδούλου διεκδικεί θέση στο Δ.Σ. της γυμναστικής ομοσπονδίας 

Η Ολυμπιονίκης Εύα Χριστοδούλου διεκδικεί θέση στο Δ.Σ. της γυμναστικής ομοσπονδίας 

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ (2000), η Εύα Χριστοδούλου μαζί με τις υπόλοιπες αθλήτριες τις εθνικής ομάδας ανσάμπλ κατέκτησαν το πρώτο –και το τελευταίο μέχρι σήμερα- ολυμπιακό μετάλλιο για την ελληνική ρυθμική γυμναστική. Είκοσι χρόνια μετά, η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης είναι έτοιμη να βοηθήσει το άθλημά της και από διοικητική θέση. Στις προσεχείς αρχαιρεσίες θα είναι υποψήφια για την Γυμναστική Ομοσπονδία, με τον συνδυασμό του κορυφαίου Έλληνα διεθνή κριτή Νίκου Προβιά.

Η Ολυμπιονίκης Εύα Χριστοδούλου διεκδικεί θέση στο Δ.Σ. της γυμναστικής ομοσπονδίας -1

Η Εύα Χριστοδούλου ασχολήθηκε με τη γυμναστική από την ηλικία των τεσσάρων ετών και το 1995 εντάχθηκε στην εθνική ομάδα. «Η γυμναστική μπήκε στην ζωή μου από την παιδική ηλικία και έχω περάσει από όλες τις βαθμίδες και τα επίπεδα της ρυθμικής στην Ελλάδα. Έχω νιώσει τις δυσκολίες, όπως και όλοι οι συναθλητές μου, και τώρα ως τεχνικός προσπαθώ με το δικό μου τρόπο να κάνω τα πράγματα καλύτερα για όλους μας. Είμαι έτοιμη να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων και να δουλέψω για την γυμναστική δίπλα στο Νίκο Προβιά, τον άνθρωπο που έχει ένα μακρόπνοο και αποτελεσματικό σχεδιασμό με προτεραιότητα και έμφαση στο μικρό παιδί, το ερασιτεχνικό σωματείο, και φυσικά την επαναφορά της εθνικής ομάδας μας στο δρόμο των επιτυχιών. Συνεχίζουμε ενωμένοι με όραμα και πρόγραμμα γιατί εμείς «είμαστε η γυμναστική», δήλωσε η Ολυμπιονίκης.

Η Ολυμπιονίκης Εύα Χριστοδούλου διεκδικεί θέση στο Δ.Σ. της γυμναστικής ομοσπονδίας -2

Η Εύα Χριστοδούλου, μέλος της «dream team» του ελληνικού ανσάμπλ, εκτός από το χάλκινο ολυμπιακό μετάλλιο, έχει στο παλμαρέ της μία πρωτιά από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων (1997), τρία χρυσά μετάλλια από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης (1999) και δύο χρυσά και ένα αργυρό μετάλλιο από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας (1999). Έχει εργαστεί ως τεχνικός σύμβουλος και προπονήτρια σε συλλόγους ενώ το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αιγάλεω φέρει το όνομά της.

Η ομάδα «Είμαστε η γυμναστική», η οποία στις προσεχείς αρχαιρεσίες θα διεκδικήσει τη διοίκηση της ΕΓΟ, έχει στις τάξεις της τέσσερις ανθρώπους που έχουν φορέσει το εθνόσημο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Εκτός από τον διεθνή κριτή Νίκο Προβιά, ο οποίος είναι επικεφαλής, και την Ολυμπιονίκη Εύα Χριστοδουλου, έχουν δηλώσει τη στήριξή τους σε αυτή την προσπάθεια και η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια της ενόργανης Βασιλική Μιλλούση αλλά και ο Θανάσης Καπνίδης, προπονητής του «χρυσού» Ολυμπιονίκη Ιωάννη Μελισσανίδη.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή