Ωρα «τελικού» για την Εθνική

Ωρα «τελικού» για την Εθνική

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σημαντικότερο παιχνίδι της στο Nations League δίνει απόψε η Εθνική μας (21:45), που υποδέχεται στο γήπεδο της Ριζούπολης τη Σλοβενία στον «τελικό» που θα κρίνει την πρώτη θέση του ομίλου, με τους φιλοξενούμενους να έχουν 13 βαθμούς, δύο περισσότερους από την Ελλάδα.  

Σίγουρα για μια ομάδα που στο παρελθόν έχει κατακτήσει το Euro και έχει βρεθεί μία ανάσα από την 8άδα ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου, το να χαρακτηρίζεται τελικός μια αναμέτρηση για την 3η κατηγορία της συγκεκριμένης διοργάνωσης, που το μόνο που προσφέρει (μέχρι αυτή τη στιγμή) είναι η άνοδος στη 2η κατηγορία, δεν είναι ιδιαίτερα τιμητικό, αλλά τουλάχιστον το ενθαρρυντικό είναι ότι μετά αρκετό καιρό σε… κώμα, στην Εθνική φαίνεται ότι υπάρχει ξανά σφυγμός.  

Στη σημασία του σημερινού παιχνιδιού στάθηκε και ο Τζον Φαντ Σιπ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός παραδέχθηκε ότι στην ομάδα υπάρχει πίεση αλλά δικαιολόγησε το γιατί: «Εχουμε πίεση να πάρουμε ένα αποτέλεσμα που θα μας φέρει πρώτους στον όμιλο. Είναι σαν τελικός και ο τελικός έχει μόνο έναν νικητή. Η Σλοβενία έχει την επιλογή και της ισοπαλίας, αλλά εμάς δεν μας ενδιαφέρει αυτό».
Παράλληλα, ο Ολλανδός προπονητής ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στο αρχικό σχήμα και επεσήμανε ότι την απόφασή του θα τη πάρει σήμερα. 

Από την άλλη πλευρά, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σλοβενίας, Ματίας Κεκ, τόνισε ότι η ομάδα του θα παίξει για τη νίκη, αν και βολεύεται και με την ισοπαλία. Στην αποστολή βρίσκεται και ο Γιαν Ομπλακ, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα στον ώμο και θα επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια.

• Στον άλλο αγώνα του ομίλου, την ίδια ώρα το Κόσοβο υποδέχεται τη Μολδαβία σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι.

• Η Εθνική Ελπίδων, παρά το γεγονός ότι δεν είχε το παραμικρό βαθμολογικό κίνητρο, επικράτησε 1-0 (27΄ Χριστόπουλος) της Σκωτίας  στον τελευταίο αγώνα για τα προκριματικά του Euro ’21, στερώντας μάλιστα από τους φιλοξενούμενους τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή