Θετικά και αρνητικά ενόψει προκριματικών

Θετικά και αρνητικά ενόψει προκριματικών

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον απολογισμό της πορείας στο Nations League κάνουν πλέον οι πάντες στην εθνική ομάδα. Τόσο ο Τζον Φαντ Σιπ όσο και οι παίκτες βλέπουν από τη δική τους πλευρά το ποτήρι μισογεμάτο. Ο Ολλανδός τεχνικός, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι το μέλλον ανήκει σε αυτή την ομάδα, ενώ και οι διεθνείς έβγαλαν προς τα έξω στις δημόσιες τοποθετήσεις τους ένα κλίμα συσπείρωσης ενόψει των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, χωρίς γκρίνια που συνήθως ακολουθεί τις αποτυχίες. Στα λίγα επίσης «συν» της πορείας το γεγονός ότι κάποιοι παίκτες άρπαξαν την ευκαιρία που τους δόθηκε.

Από την άλλη, το ποτήρι μπορεί να το δει κάποιος και μισοάδειο. Η Εθνική τερμάτισε 2η σε έναν βατό όμιλο στην προτελευταία κατηγορία του Nations League, αποτυγχάνοντας να προβιβαστεί, ενώ στα μισά από τα έξι παιχνίδια που έδωσε δεν σκόραρε. Ναι μεν υπήρξαν στιγμές που έπαιξε δημιουργικό ποδόσφαιρο, απέναντι όμως σε πιο αδύναμους αντιπάλους, αλλά η δυστοκία στο να βρει δίχτυα τελικά της στοίχισε.

Ο Φαντ Σιπ έχει μιλήσει για το πλάνο του Κατάρ. Με την εικόνα που έχει δείξει η ομάδα μέχρι στιγμής, η υλοποίηση του σχεδίου αυτού μοιάζει εξαιρετικά δύσκολη. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα πρέπει να κατασταλάξει πλέον στο ποιοι είναι οι παίκτες που μπορούν να εφαρμόσουν αυτά που έχει στο μυαλό του και με αυτούς να δημιουργήσει τον κορμό της ομάδας, προβαίνοντας μόνο όταν είναι απαραίτητο σε προσθαφαιρέσεις. Βέβαια, αυτή τη στιγμή ουδείς μπορεί να πει σίγουρα τι μέλλει γενέσθαι με τον Φαντ Σιπ, καθώς πολλά θα εξαρτηθούν και από τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ που θα προκύψει μετά τις εκλογές.

Η εθνική ομάδα κατάφερε τουλάχιστον να ανεβεί στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας ενόψει της κλήρωσης των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου στη Ζυρίχη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή