Πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων

Πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων εξελίσσεται η Σούπερ Λιγκ 1 λίγες στροφές πριν από το τέλος του πρώτου γύρου! 

Οι διαχωριστικές γραμμές έχουν γίνει πλέον πολύ διακριτές και παρότι υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες λόγω των πολλών αγώνων που έχουν αναβληθεί, δύσκολα θα αλλάξει το τοπίο. 

Οι ομάδες που έχουν ξεφύγει και κυνηγούν το πρωτάθλημα είναι τέσσερις (Ολυμπιακός, Αρης, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ), ακολουθεί ένα γκρουπ έξι ομάδων (Βόλος, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναθηναϊκός, ΟΦΗ) που ρεαλιστικό στόχο έχουν να «τρυπώσουν» στα πλέι οφ, ενώ όπως όλα δείχνουν, τη μάχη για την παραμονή θα τη δώσουν οι τέσσερις ομάδες (Λάρισα, Παναιτωλικός, Απόλλων, Λαμία) που ξέμειναν στην ουρά της βαθμολογίας.

Η συγκατοίκηση Ολυμπιακού και Αρη στην κορυφή ίσως τερματιστεί στην ερχόμενη αγωνιστική, καθώς συγκρούονται μεταξύ τους στη Θεσσαλονίκη. Και για τους δύο πρωτοπόρους, το επόμενο διάστημα είναι πολύ κρίσιμο. 

Μέχρι το τέλος του α΄ γύρου πριν από τα Χριστούγεννα, ο μεν Ολυμπιακός έχει «αγκάθι» τρία κρίσιμα παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ συν το εξ αναβολής ντέρμπι με ΑΕΚ (η άλλη εκκρεμότητα με τον ΠΑΟΚ κλείνει τον Ιανουάριο), ο δε Αρης φιλοξενεί στο «Κλ. Βικελίδης» τους Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και έχει τρεις επικίνδυνες εξόδους σε Λάρισα, Περιστέρι και Ηράκλειο. Είναι πολλά, λοιπόν, μαζεμένα τα σημαντικά παιχνίδια και μόνο στο τέλος τους θα υπάρχει καθαρή εικόνα για το πραγματικό φαβορί στη μάχη του τίτλου.

Η χθεσινή νίκη του ΟΦΗ στο Πανθεσσαλικό με 4-1 κράτησε τον Βόλο μακριά από την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, ψηλά όμως στο γκρουπ της 2ης (βαθμολογικά) ταχύτητας. 

Οι Κρητικοί εκμεταλλεύθηκαν την αποβολή του Σάντσες στο 30΄ ανοίγοντας το σκορ στο 39΄ με τον Ντε Γκουζμάν, αλλά πιέστηκαν αρκετά μέχρι να κάνει ο Σαρδινέρο το 2-0 στο 79΄ (με χρήση VAR – αρχικά ο βοηθός υπέδειξε οφσάιτ), καθώς ο Βόλος ήταν πολύ επιθετικός παρότι έπαιζε με δέκα. Οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Δημόπουλο στο 84΄ και πλήρωσαν το ρίσκο τους με άλλα δύο γκολ, στο 88΄ με πέναλτι του Νέιρα και στο 92΄ με πλασέ του Στάρζεον.  

Στο γκρουπ αυτό ανήκει και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος δεν κατάφερε να πάρει κάτι από τον Ολυμπιακό παρά την καλή του εμφάνιση και τις σημαντικές ευκαιρίες του στο β΄ ημίχρονο. Μια ήττα σ’ αυτό το ντέρμπι πάντα φέρνει απόνερα, γι’ αυτό και ο Μπόλονι μίλησε με τους παίκτες του, σε μια προσπάθεια να αναστραφεί το βαρύ κλίμα. Παρών χθες στο Κορωπί ήταν και ο υποψήφιος τεχνικός διευθυντής, παλιός συνεργάτης του Μπόλονι από τη Γαλλία. 

Αναταραχή έφερε και στη Λάρισα το βαρύ 4-1 από την ΑΕΚ: ο Μιχάλης Γρηγορίου παραιτήθηκε και αντικαταστάθηκε από τον Γιάννη Τάτση, προπονητή μέχρι χθες της Καλλιθέας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή