Με 11άδα ντέρμπι ο Ολυμπιακός κόντρα στη Σίτι

Με 11άδα ντέρμπι ο Ολυμπιακός κόντρα στη Σίτι

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειτα από διακοπή σχεδόν τριών εβδομάδων, ο Ολυμπιακός μπήκε ξανά σε ρυθμούς Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται αύριο τη Μάντσεστερ Σίτι για την 4η αγωνιστική της διοργάνωσης, με στόχο να διεκδικήσουν ό,τι περισσότερο μπορούν απέναντι στην αγγλική ομάδα. Ο Ολυμπιακός μετρά μία νίκη την πρώτη αγωνιστική επί της Μαρσέιγ, ενώ στη συνέχεια είχε δύο σερί εκτός έδρας ήττες, από την Πόρτο και τη Σίτι και με τρεις βαθμούς παραμένει σε τροχιά για τη διεκδίκηση της 3ης θέσης, ενώ υπό προϋποθέσεις μπορεί να παλέψει ακόμα και για τη 2η.

Οι πρωταθλητές, που προέρχονται από τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, καλούνται να βρουν λύσεις στα πολλά προβλήματα απουσιών που αντιμετωπίζουν. Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν μπορεί να υπολογίζει στους Χασάν και Ελ Αραμπί που ακόμα βρίσκονται εκτός Ελλάδας και σε καραντίνα, καθώς νοσούν από τον κορωνοϊό, ενώ επίσης εκτός πλάνων είναι και ο τραυματίας Βαλμπουενά. Παράλληλα, πολύ δύσκολα θα τεθούν στη διάθεση του Πορτογάλου οι Μπρούμα, Χολέμπας και Βινάγκρε που και χθες ακολούθησαν θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα. Ο πρώτος, μάλιστα, δύσκολα θα προλάβει ακόμα και την αναμέτρηση της ερχόμενης αγωνιστικής με τη Μαρσέιγ στη Γαλλία.

Αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο στη σημερινή τελευταία προπόνηση, ο Πέδρο Μαρτίνς θα εμπιστευθεί την ενδεκάδα που ξεκίνησε εναντίον του Παναθηναϊκού. Δηλαδή Σα, Ντρέγκερ, Σεμέδο, Σισέ (ή Μπα), Ραφίνια, Εμβιλά, Μπουχαλάκη, Καμαρά, Ραντζέλοβιτς, Φορτούνη και Μασούρα.

Η Μάντσεστερ Σίτι έρχεται «πληγωμένη» στην Ελλάδα, καθώς το Σάββατο γνώρισε την ήττα με 2-0 από την Τότεναμ του Μουρίνιο. Πάντως, οι Αγγλοι που έχουν τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, αν πάρουν το «διπλό» στο Φάληρο σφραγίζουν την πρόκριση στην επόμενη φάση δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος των ομίλων.

Οσον αφορά το σημερινό πρόγραμμα, απουσιάζει το μεγάλο παιχνίδι, όμως η προσοχή στρέφεται στο Κίεβο, όπου η Ντιναμό περιμένει την Μπαρτσελόνα, όχι τόσο για βαθμολογικούς λόγους, αλλά κυρίως για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Καταλανοί. Επειτα από την ήττα στο ντέρμπι του Σαββάτου από την Ατλέτικο, ο Κούμαν που είναι με την πλάτη στον τοίχο, άφησε εκτός αποστολής τους Λιονέλ Μέσι και Φρένκι ντε Γιονγκ, κατηγορώντας εν μέρει τον Αργεντινό ότι έχει επιβάλει τον δικό του νόμο στα αποδυτήρια. Επιπλέον, οι τραυματισμοί του Πικέ και του Σέρχι Ρομπέρτο αποδείχθηκαν αρκετά σοβαροί, καθώς ο πρώτος θα απουσιάσει τουλάχιστον τέσσερις μήνες και ο δεύτερος για δύο.

Επίσης σήμερα παίζουν: Κράσνονταρ – Σεβίλλη, Ρεν – Τσέλσι, Γιουβέντους – Φερεντσβάρος, Λάτσιο – Ζενίτ, Μαν. Γιουνάιτεντ – Μπασάκσεχιρ, Ντόρτμουντ – Μπριζ, Παρί – Λειψία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή