ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εποχή Πιερ Ντρεοσί στον Παναθηναϊκό

epochi-pier-ntreosi-ston-panathinaiko-561172168

Αυξημένες αρμοδιότητες στο διοικητικό κομμάτι και μικρότερη εμπλοκή στα τεχνικά θέματα θα έχει ο Πιερ Ντρεοσί, ο εκλεκτός του Γιάννη Αλαφούζου για να αναλάβει το δύσκολο έργο της αναδιοργάνωσης του Παναθηναϊκού σε όλα τα επίπεδα. Ο 61χρονος Γάλλος ήλθε με τις συστάσεις του Λάζλο Μπόλονι με τον οποίο είχε επιτυχημένη συνεργασία για τρία χρόνια στη Ρεν. Εμφανίστηκε στο Κορωπί τη Δευτέρα, παρακολούθησε την προπόνηση και εν συνεχεία έκανε τις τελικές συζητήσεις με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, φτάνοντας άμεσα σε οριστική συμφωνία. Το απόγευμα παρουσιάστηκε από τον ίδιο τον Γιάννη Αλαφούζο στα μέλη της ομάδας, κίνηση που είχε πολλά χρόνια να συμβεί από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ και ως εκ τούτου, έχει βαρύνουσα σημασία. 

Η ανακοίνωση αναφέρει το βιογραφικό του, χωρίς να προσδιορίζει τον χρονικό ορίζοντα της συνεργασίας τους ούτε και τις ακριβείς αρμοδιότητές του: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την πρόσληψη του Πιερ Ντρεοσί για τη θέση του γενικού διευθυντή της ομάδας. Ο Πιερ Ντρεοσί γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου του 1959 στη Ρουμπέ της Γαλλίας. Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε κατά σειρά στις Λιλ, Σοσό, Νις, Παρί Σεν Ζερμέν και Κάννες. 

Οταν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, ανέλαβε ρόλο προπονητή στα τμήματα υποδομής στην ομάδα των Καννών και στη συνέχεια βοηθού προπονητή στην πρώτη ομάδα. Από το 1996 έως και το 2002 εργάστηκε ως αθλητικός διευθυντής στη Λιλ, ενώ επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Ρεν, όπου παρέμεινε έντεκα χρόνια, από 2002 έως το 2013. Αρχικά διετέλεσε αθλητικός διευθυντής, ενώ από τον Ιούλιο του 2006 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2007 ανέλαβε πρώτος προπονητής της ομάδας. Στη συνέχεια και μέχρι τον Ιούνιο του 2013 ανέλαβε τον ρόλο του γενικού διευθυντή. Το τελευταίο χρονικά βήμα στην καριέρα του ήταν η Παρί στην οποία και παρέμεινε από τον Δεκέμβριο του 2015 ώς και τον Ιανουάριο του 2020». 

Η επίθεση στον Μπόλονι

Επιβαρυντική για τον Ολυμπιακό ήταν η έκθεση του παρατηρητή για την υβριστική επίθεση που δέχθηκε από οπαδούς του Ολυμπιακού ο Λάζλο Μπόλονι την ώρα κατά την οποία έκανε δηλώσεις στο συνδρομητικό κανάλι. Αντικείμενο της έρευνας των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων δεν είναι μόνο το επεισόδιο αυτό καθεαυτό, αλλά και το πώς βρέθηκαν τόσο πολλά άτομα στο γήπεδο παρά το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο λόγω της πανδημίας.