Μαραντόνα: Αυτά είναι τα καλύτερα γκολ του (video)

Μαραντόνα: Αυτά είναι τα καλύτερα γκολ του (video)

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ντίεγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή αλλά θα μείνει στην αιωνιότητα ως ένας από τους «θεούς» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, για πολλούς ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών.

Ακόμη και το μη φίλαθλο κοινό γνωρίζει τα δύο θρυλικότερα γκολ της καριέρας του, το… διαβόητο «χέρι του θεού» και το υπεράνθρωπο «γκολ του αιώνα», τα οποία μπήκαν μάλιστα στον ίδιο αγώνα, σε εκείνον τον ιστορικό προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986, όταν η Αργεντινή επικράτησε με 2-1 επί της Αγγλίας, κάνοντας ένα τεράστιο βήμα για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. 

Μολαταύτα, το γκολ με το χέρι και η εκπληκτική «κούρσα» με εμπόδιο ολόκληρη την αγγλική άμυνα, αποτελούν απλώς την κορυφή του παγόβουνου όσον αφορά τα ποδοσφαιρικά κατορθώματα του θρυλικού Αργεντίνου.

Ακολουθούν μερικά βίντεο ως άλλη υπενθύμιση των ικανοτήτων αυτού του ανεπανάληπτου ποδοσφαιριστή και ενός από τους πιο λατρεμένους αθλητές του 20ου αιώνα.

Ένα top10 των γκολ του Μαραντόνα

Βίντεο με… ποιητική συλλογή από τις ικανότητες του

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή